Ученици из ОШ „Раде Кончар” посетили погон „Чистоће” на Новом Београду

Нема коментара Share:

07.11.2022.
Ученици другог разреда Основне школе „Раде Кончар” из Земуна посетили су данас са својом учитељицом погон Јавног комуналног предузећа „Градска чистоћа” у општини Нови Београд. 

Погон је отворио капије за београдске малишане који су желели да искористе јединствену прилику да кроз едукативну радионицу више науче о рециклажи, зашто је она важна, како се правилно одлаже отпад и ко су људи који брину о чистоћи престонице. Такође, ученици су могли да виде и чују како се перу контејнери, како се чисте улице и, оно што је најважније, шта заједно можемо да урадимо како би Београд био још чистији и уреднији град.

Ова акција је последица одличне сарадње предузећа са београдским основним школама којом се наставља едукација најмлађих Београђана о значају екологије, заштите животне средине, рециклаже и правилног одлагања отпада.

ЈКП „Градска чистоћа” са великим задовољством организује овакве акције са најмлађим Београђанима, што ће наставити да чини и у будућности јер су оне један од најефикаснијих начина подизања свести о значају очувања животне средине, а управо су малишани највећи потенцијал промене друштва, када је реч о развоју еколошке освешћености, наводи се у саопштењу овог комуналног предузећа.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Уплата четвртог квартала годишњег пореза на имовину за 2022. годину

Следећа вест

Шапић: Лицитацијом за сплавове до уређеног Савског кеја

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *