Успостављање новог режима саобраћаја у Блоку 31

Нема коментара Share:

07.11.2022.
Секретаријат за саобраћај обавештава суграђане и становнике новобеоградског Блока 31 да су у претходном периоду анализиране постојеће саобраћајне ситуације у домену утицаја постојећег режима на проточност саобраћаја. Анализе су показале да је због велике атракције зоне административних и трговинских садржаја изражена појава великог броја кратковремено непрописно паркираних аутомобила у овој зони. На тај начин ремети се постојећа проточност саобраћаја, те би се изменом постојећег режима у појединим саобраћајницама и успостављањем система једносмерног режима саобраћаја на унутарблоковским саобраћајницама могло повољно утицати на побољшање постојеће проточности саобраћаја у Блоку 31.

На захтев Градске општине Нови Београд и резидената Блока 31, а у циљу унапређења постојеће проточности саобраћаја, Секретаријат за саобраћај је издао решење Јавном комуналном предузећу „Београд-пут” којим је предвиђено редефинисање постојећег режима унутар блока и увођење система једносмерних саобраћајница.

Реализација измењеног режима саобраћаја предвиђена је у наредних десет дана.

Овакав вид анализе постојећег режима саобраћаја на територији града Београда спровешће се и у наредном периоду. У зонама у којима се на основу анализа установи потреба за редефинисањем режима саобраћаја, Секретаријат за саобраћај ће издати решење којим ће се унапредити проточност и безбедност саобраћаја свих учесника у саобраћају.

Из овог секретаријата апелују на учеснике у саобраћају да обрате пажњу на нови режим саобраћаја и возе према дефинисаној саобраћајној сигнализацији.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Вредна донација за општину Младеновац

Следећа вест

Уплата четвртог квартала годишњег пореза на имовину за 2022. годину

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *