Шапић и Вујовићева: Координисаном акцијом до чистијег Београда

Нема коментара Share:

08.11.2022.
Градоначелник Београда Александар Шапић и министарка заштите животне средине Ирена Вујовић разговарали су данас о планираним активностима и конкретним мерама на плану заштите животне средине у главном граду.

Разговарали су о проблемима депонија, канализационих мрежа и постројења, загађивачима ваздуха, али и ефикаснијем коришћењу средстава ИПА фондова намењених пројектима заштите животне средине.

Градоначелник Шапић је истакао да ће Град и Министарство значајно унапредити управљање отпадом.

– Законски и конкретним активностима боље ћемо регулисати управљање отпадом, укључујући и грађевински. Секретаријат за заштиту животне средине Акционим планом за период 2022–2030. превидео је да се поред Винче обезбеди још једна локација за стационирано постројење која ће покрити општине Нови Београд, Земун и Сурчин. Намера нам је, такође, да подигнемо еколошки стандард и изградимо више паркова и зелених површина, како би главни град имао квалитетнији ваздух – објаснио је градоначелник Београда.

Министарка Ирена Вујовић је рекла да је договорена координација и заједничка акција Министарства и Града, као и на који начин би се примењивале обавезе заштите природне средине, дефинисане стратешким документима државе.

– Посебну пажњу посветили смо и будућем постројењу и плановима за реализацију пројеката пречишћавања отпадних вода у Великом селу – нагласила је министарка Вујовић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Унапређење сарадње Београда и Вићенце

Следећа вест

Редовни радови „Зеленила”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *