Састанак са званичницима и привредницима Краљевине Шпаније

Нема коментара Share:

03.11.2022.Сто нових стабала за зеленији Београд
Градоначелник Београда Александар Шапић присуствовао је данас састанку који је у Палати Србија организовао председник Републике Србије Александар Вучић с министарком индустрије, трговине и туризма Краљевине Шпаније Маријом Рејес Марото Иљером. Састанку су присуствовали и чланови делегације Привредне коморе Шпаније, Удружења привредника Шпаније, као и представници бројних компанија те земље, поводом пословног форума Србија–Шпанија, који се одржава у Београду.

– Економска сарадња Србије и Шпаније је на константној узлазној путањи, трговина нам бележи рекордне вредности, а пласман српске робе на шпанско тржиште је удвостручен – написао је председник Вучић на свом Инстаграм профилу након састанка. 

Истакао је да постоји обострани интерес за даљим јачањем привредних односа, а да је потенцијал огроман.

Саговорници су се сагласили да робну размену, која представља основ економске сарадње Србије и Шпаније, карактерише константан раст и увоза и извоза, при чему је већ у првих осам месеци 2022. године она достигла вредност целокупне размене из рекордне 2021. године у износу од 811 милиона евра.

Форум је окипио око 150 домаћих привредника и представника 17 шпанских компанија. У оквиру пословног форума, Србију су посетиле компаније које послују у областима енергетике, обновљивих извора енергије, железничке и саобраћајне инфраструктуре, наменске индустрије, ваздухопловства, грађевинарства, ИТ и телекомуникације и животне средине.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Замена садног материјала у саксијама на зеленим зидовима

Следећа вест

Радови на замени носача стубова јавне расвете на Бранковом мосту

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *