ТОБ-у уручена награда за најбољу туристичку организацију

Нема коментара Share:

01.12.2022.
На свечаности једне од највећих конференција у области туризма Uzakrota Travel Summit, која је 29. новембра у Истанбулу окупила преко 7.000 учесника, професионалаца у туризму, авиокомпанија, туроператора, агенција и дестинација из целог света, додељена је награда Туристичкој организацији Београда за другу водећу туристичку организацију према оцени учесника, саопштавају из ове организације.

– Ова награда нам је од изузетног значаја јер представља потврду дугододишњег рада на овом тржишту, као и успеха који смо до сада постигли. Такође, показатељ је и да смо успоставили сарадњу са правим партнерима који су препознали сав труд који смо уложили, и са још већим еланом улазимо у нове пројекте и активности. Будући да ће нас од пролећа идуће године, поред Истанбула и Анкаре, спајати и директан лет са Измиром, очекујемо да ће туристички промет између наше две земље бити значајно већи – рекао је Миодраг Поповић, директор ТОБ-а.

О томе да су Београд, Србија и Балкан постали значајне туристичке дестинације за туристе из Турске, Европе и света, било је речи на панелу под називом „Balkan MICE Industry & Trends” на ком су говорили Миодраг Поповић, директор ТОБ-а, Бојан Петковић, директор Balkan Holidays, Иван Виторовић, Мона хотел менаџмент, Нермина Сефер, Hotel Hills Sarajevo и др Семир Османагић, истраживач из БиХ, који су у закључку истакли важност сарадње на простору нашег региона, поготово имајући у виду све веће интересовање пословних гостију.

Део програма била је и презентација Србије коју је одржала Марија Лабовић, директорка Туристичке организације Србије, представивши све адуте наше земље као туристичке дестинације, историју, културу, наслеђе различитих крајева, као и боравак у градовима, природне лепоте и гастрономију.

– Београд и Србија заузимају све важније важно место на туристичкој мапи. Сарадња са Туристичком организацијом Београда траје већ годинама и са великим задовољством могу да најавим да се унапред радујем Uzakrota Balkan Summit-u који планирамо у Београду у наредној години – рекао је Gokhan Erdogan, оснивач овог бренда.  

Поред бројних панела на којима су најзначајнија имена у области туризма говорила о трендовима у индустрији, актуелностима и променама у области маркетинга, технологије у туризму, профилу нових туриста, и предвиђањима за наредни период, догађај је обухватао и сајамски део са око 200 излагача и великим бројем посетилаца.

Штанд Туристичке организације Београда је посетио велики број заинтересованих агенција, компанија и туропертора, а уз Београд и Србију, свој простор су имали Hotel Viceroy, Metropol Palace, и један од већих туроператора у Србији, Balkan Holdays, саопштавају из Туристичке организације Београда.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

„Кристал куп” на Врачару

Следећа вест

Председник општине обишао радове у Првомајској

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *