Током викенда бесплатно одношење кабастог и електронског отпада

Нема коментара Share:

02.12.2022.
Јавно комунално предузеће „Градска чистоћа” током дана викенда, 3. и 4. децембра, организује акцију бесплатног одношења кабастог и електронског отпада, саопштили су из овог комуналног предузећа.

Током ове традиционалне акције, коју предузеће спроводи сваког првог викенда у месецу, суграђани непотребне кабасте и електронске предмете попут: кауча, ормара, комода, столова, старих телевизора, рачунара, фрижидера, шпорета и других кућних апарата могу да одложе поред контејнера или испред својих дворишта, одакле ће их екипе „Чистоће” у потпуности бесплатно уклонити.

О количини отпада и локацији на којој ће кабасти и електронски отпад бити остављен потребно је обавестити ЈКП „Градска чистоћа”, како би га екипе предузећа у најкраћем року преузеле и спречиле његово гомилање или заузеће тротоара. Суграђани то могу учинити радним данима пре организоване акције одношења кабастог отпада у термину од 7 до 15 часова, али и током самог викенда од 7 до 14 часова, на бесплатан број телефона 0800/000-807.

ЈКП „Градска чистоћа” апелује на суграђане да искористе ову акцију како се кабасти и електронски отпад не би гомилао на јавним површинама осталим данима у месецу када се та услуга наплаћује. Одношење кабастог и електронског отпада бесплатно је само за грађане Београда, док правни субјекти и предузетници услугу одношења кабастог и електронског отпада могу користити кад год имају потребу за тим по изузетно повољним ценама, а услуга се наплаћује по кубном метру однетог отпада и броју утрошених сати.

Из овог предузећа подсећају суграђане да шут и столарија, односно врата и прозори не спадају у кабасти већ у грађевински отпад, а услуга одношења те врсте отпада се наплаћује у складу са ценовником ванредних услуга ЈКП „Градска чистоћа”. Све информације о ценама и услугама предузећа доступне су на сајту www.gradskacistoca.rs, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Обележен Међународни дан особа са инвалидитетом

Следећа вест

Телефон БВК привремено у прекиду

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *