Новогодишњи Фестивал руских заната

Нема коментара Share:

06.12.2022.
Фестивал народног стваралаштва и старих заната из Русије биће отворен сутра, 7. децембра, у Галерији Прогрес у 12 сати и трајаће до 3. јануара, најављено је из Туристичке организације Београда.

Како је саопштено, у питању је 12. Фестивал народног стваралаштва Русије који је прерастао у традиционалну манифестацију која чини да српско-руске културне везе остану чврсте и дубоке, али и гради осећај јединства наших словенских и православних корена.

Осим изложбе радова декоративне и примењене уметности, биће отворена и изложба „Непозната Русија” Виктора Лазића, која обухвата 46 фотографија из 46 области Руске Федерације. Фотографије су настале током путовања када се аутор упутио у огромно пространство од Мурманска до Владивостока и назад, кренувши са Косова, прешавши 50.000 километара унутар граница Русије.

Фестивал организује Удружење народне уметности и занатства Санкт Петербурга и Лењинградске регије „НВО Дворана заната” уз помоћ Амбасаде Русије и подршку Туристичке организације Београда, српског одељења Међународног јавног фонда јединства православних народа, а у сарадњи са Удружењем за очување традиције занатства и уметности „Наслеђе”.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Подршка телефонском Саветовалишту „Хало беба”

Следећа вест

Едукативно предавање о значају ХПВ вакцине

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *