Фестивал младих кореографа средњошколског узраста „Искорак”

Нема коментара Share:

08.12.2022.
Дечји културни центар Београд (ДКЦБ), уз подршку Удружења балетских уметника Србије (УБУС), организује други Фестивал младих кореографа средњошколског узраста „Искорак” у суботу, 10. децембра, у 17 часова на сцени „Донка Шпичек”. Мисија фестивала је развој кореографског стваралаштва и ауторства у области уметничке игре код младих, узраста од 14 до 19 година.

У програму ће учествовати ученици Балетске школе „Лујо Давичо”, Балетске школе из Новог Сада, Плесног студија Центра за културу Смедерево, Dance Factory, Inspire Dance Concept и Tim. Својим кореографијама представиће се око 40 младих уметника кроз 14 нумера.

Позив је био отворен за све стилове уметничке игре, а тема „Дела плешу” послужила је као оквир за кореографско стварање. Учесници су били позвани да инспирисани делима визуелне или литерарне уметности (класична или савремена дела сликара, вајара, фотографа, писаца, песника и слично) стварају своје кореографске минијатуре. Одабрано уметничко дело било је подстрек за креирање кореографија у складу са инспирацијом и сензибилитетом младих аутора. Млади кореографи били су позвани да буду слободни у стварању, да изразе своју аутентичност и лични стил кроз покрет.

Након програма, који почиње у 17 часова, уследиће жирирање, додела признања и разговор жирија са младим уметницима.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Отворена изложба „Логор на Београдском сајмишту” у Народном музеју

Следећа вест

„Музика чува сећања” у част 25 година дипломатских односа Азербејџана и Србије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *