Никодијевић: Нови приступ прослави Нове године за млађу публику

Нема коментара Share:

13.12.2022.
Програм „Београдске зиме”, као и извођачи који ће наступати на свечаном дочеку Нове године на платоу испред Народне скупштине, представљен је данас на конференцији за новинаре у Старом двору.

Председник Скупштине града Никола Никодијевић је подсетио да се у Београду последњих двадесет година у оквиру новогодишњих и божићних празника организују различите врсте културних манифестација, те да је од ове године „Београдска зима” укључена у догађаје од изузетног значаја за Град Београд. 

– Први пут догађај је осмишљен тако да у њему учествују готово све установе културе којима је оснивач Град Београд. То ће програм ове манифестације учинити богатијим и разноврснијим него претходних година, а прилагођен је суграђанима, гостима Београда свих генерација и различитих афинитета. Финална дешавања ће бити организована 29, 30. и 31. децембра на многобројним местима, не само у центру града већ и на ширем градском подручју. Представићемо београдски дух Нове године, Београд на ексклузивнији, видљивији, другачији и ефикаснији начин. Старе вредности и нови приступ чине београдски дух Нове године, захваљујући којем ћемо грађанима омогућити да уживају у разним програмима – рекао је Никодијевић.

Стандардно ће дочек Нове године бити организован 31. децембра испред Дома Народне скупштине, а ове године ће извођачи бити они које млађа публика слуша и воли. 

– Кренућемо од 20 часова са ди-џејом Мајком Рајдом, од 21 час наступиће Зера, потом Газда Паја, Нући и Војаж, а у Нову годину улазимо уз ватромет и Теодору Џехверовић. Верујем да ћемо имати један другачији дочек на радост млађе генерације Београђана – рекао је председник градског парламента, нагласивши да ће се водити рачуна о безбедности свих учесника током дочека 31. децембра, како би све прошло без инцидената.

Како је истакао, иако највише пажње изазива сам дочек Нове године, „Београдска зима” обухвата много већи број културних догађаја и манифестација који се одржавају од 15. децембра до 15. јануара. 

– Трудили смо се да програмом који смо припремили за Београђане буду обухваћене све категорије становништва. Тако ће 15. децембра бити одржан дечји карневал и пригодан програм на Тргу републике, а организоваћемо и дечји караван који ће се одржавати у свим београдским општинама, где ћемо заједно са установама културе Града Београда организовати дечје представе и програме – рекао је Никодијевић.

Он је најавио да ће централно клизалиште ове године бити постављено у парку Ушће, где ће уједно бити и „Божићно сеоце”, а осим тога клизалишта ће бити на Ташмајдану и Ади Циганлији.

Најављени су концерти поп-рок легенди на платоу испред Музеја савремене уметности, на коме ће наступити Влатко Стефановски, Никола Пејаковић, Канда, Коџа и Небојша, Кербер, затим концерти на зидићу испред Дома омладине Београда, серија концерата младих музичара у сарадњи са Фондацијом Милана Младеновића, а за љубитеље џез и класичне музике биће организован већ традиционални програм „Отмено” у Коларчевој задужбини, као и други програми.

Миленко Шкарић, оснивач и власник „Skymusic Corporation” изразио је задовољство што је Град Београд препознао нове трендове и оно што је важно за живот младих данас.

– Пратећи трендове, Град се на прави начин обратио младима и мислим да смо одабрали извођаче који то оправдавају. Обећавамо техничку продукцију која ће далеко превазићи досадашње новогодишње прославе, обећавамо нешто врло несвакидашње, озбиљно, велико и модерно и у складу са извођачима који ће то оправдати – истакао је Шкарић.

Млади извођачи захвалили су Граду Београду на прилици да покажу да на младима свет остаје.

Напомена: Детаљан програм манифестације „Београдска зима” биће постављен на сајту Града Београда у рубрици Градске актуелности

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Обележено 105 година школе „Вељко Рамадановић”

Следећа вест

Изложба „Од Крита до Дунава”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *