„Улица отвореног срца” – јединствена у свету

Нема коментара Share:

01.01.2023.
Традиционална манифестација „Улица отвореног срца” одржана је и овог 1. јануара у центру Београда, уз песму „Звончићи” коју је извео Дечји хор „Чаролија”. Манифестацију је свечано отворио директор Туристичке организације Београда Миодраг Поповић и нагласио да је Београд једини град на свету који овако обележава први дан Нове године.

– Једини град на свету и једини људи на свету који уместо да спавају, ујутру посете Улицу отвореног срца. Када странцима представљате Београд најчешће причамо о слављима, али „Улица отвореног срца” је јединствена и дешава се само овде – рекао је Поповић.

Овогодишњу „Улицу отвореног срца” посетио је приметно велики број грађана у пратњи најмлађих, а како посетиоци истичу, лепо време и висока температура за ово доба године допринели су томе, пренео је Танјуг. 

Након наступа хора, испред Атељеа 212 певали су млади глумци и бројни музичари.  

Манифестација „Улица отвореног срца” настала је пре пола века у Градској кафани, када су глумци Атељеа 212 мењали улоге са келнерима и првог дана нове године служили госте.     

Од 1988. године догађај је званично ушао у календар најзначајнијих манифестација Града Београда, коју организује ТОБ у сарадњи са Општином Стари град.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Градоначелник Шапић обишао прворођеног дечака у Београду у 2023. години

Следећа вест

Почиње допуна месечних карата за јануар 2023. године

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *