Удвостручена уштеда енергије у општинским службама Земуна

Нема коментара Share:

05.12.2022.
Откада је ступио на снагу Предлог препорука за смањење потрошње електричне и топлотне енергије Министарства рударства и енергетике, стручне службе Градске општине Земун пројектовале су методологију уштеде која се примењује од 1. септембра ове године и која је постигла видан учинак. Наиме, у октобру и новембру постигнута је уштеда од 31 одсто, чиме је удвостручена штедња, од препоручених 15 одсто, у односу на исти период прошле године, саопштавају из ове општине.

Уштеде електричне и топлотне енергије су остварене у општинском здању који је главни административни центар, у месним канцеларијама, односно месним заједницама, у Јединственом управном месту у Батајници где су смештени шалтери општинске администрације, матичне службе, Националне службе за запошљавање и пошта, а да при томе није нарушена ефикасност у раду.

Такође, уштеде су остварене и у простору Канцеларије за младе, галеријском простору и свечаној сали Градске општине Земун у Косовској улици 9, што није утицало на квалитет реализованих културно-уметничких програма.

Методологију штедње електричне и топлотне енергије Градске општине Земун примењују и многобројне јавне установе у Земуну како би се постигли значајнији ефекти уштеда на територији општине.

Сви заинтересовани на сајту ГО Земун могу да погледају едукативни филм „Штеди енергију”, те сазнају на који начин је могуће остварити реалне уштеде у домаћинствима, саопштавају из Општине Земун.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Обилазак радова на школи „Митраљета” у Батајници

Следећа вест

ТОБ-у уручена награда за најбољу туристичку организацију

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *