Концерт „Мир, љубав, нада” у понедељак у Позоришту на Теразијама

Нема коментара Share:

09.12.2022.
Концерт „Мир, љубав, нада” биће одржан у понедељак, 12. децембра, у 20 часова у Позоришту на Теразијама. Хуманитарно музичко вече је прилика да публика ужива, али и да обрадује децу у Звечанској, јер је приход од купљених карата намењен њима. Карте се могу купити на билетарници позоришта или онлајн (pozoristeterazije.com) по цени од 500 и 800 динара. 

Концертни програм је колаж духовне, традиционалне и модерне музике, на српском, хебрејском, ладину, јидишу, енглеском, немачком, латинском, шпанском, старословенском, хрватском језику, слави празнике и гради интеркултурни дијалог, пријатељство, преплитање традиција, доноси топлину, светлост и мирисе празника, позива на мир и љубав. 

Дивне композиције изводе се уз звуке клавира (Ђорђе Перовић), хармонике (Милош Пунишић), кларинета (Душко Стаменковић), гитаре (Зоран Вељковић), удараљки (Душан Петровић) и виолине (Јелена Пејановић), под диригентском палицом Бојане Радивојевић. Солистичке нумере изводе Јелена Шкорић,Ђорђе Ненић, Дине Сајех…

Концерт су подржали градски Секретаријат за културу, Министарство културе, Амбасада Шпаније, Информатика и други, а организатор је Српско-јеврејско певачко друштво. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Обележен Дан Библиотеке града Београда

Следећа вест

Отворена изложба „Логор на Београдском сајмишту” у Народном музеју

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *