Расписан конкурс за суфинансирање програма предузетништва и запошљавања

Нема коментара Share:

10.01.2023.
Секретаријат за привреду Града Београда расписао je jавни конкурс за суфинансирање програма од јавног интереса из области промоције предузетништва и запошљавања на територији престонице за 2023. годину.

– Средства која су обезбеђења у буџету Града Београда, додељују се добровољим и невладиним недобитним организацијама за суфинансирање програма од јавног интереса који испуњавају неки од следећих циљева: промоције запошљавања лица из категорије теже запошљивих, примене нових технологија у циљу промоције предузетништва, промоције оснивања кластера и бизнис инкубатора, промоције предузетништва као прихватљивог начина економског активизма, презентације и реализације креативних, иновативних и стваралачких идеја и предузетничких вештина, поспешивања развоја партнерства између профитног и непрофитног сектора, подстицања развоја повољног привредног амбијента у циљу подршке привредним субјектима, подстицања запошљавања кроз унапређење професионалних капацитета запослених лица, стварања предуслова за подршку привреди за стручним кадром у основној делатности, промоције савремених образовних модела у складу са исказаним потребама бизнис сектора, унапређења општег оквира за привређивање, запошљавања као и за равномернији развој, подстицања развоја привредних субјеката – наводи се у саопштењу Секретаријата за привреду.

Јавни конкурс је отворен дo 25. јануара 2023. године, а текст јавног конкурса са смерницама и прилозима може се наћи на сајту Града Београда www.beograd.rs у рубрици: „Градски огласи, конкурси, тендери”. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Редовно испирање водоводне мреже на општини Гроцка

Следећа вест

Креативне радионице у КЦ „Чукарица”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *