Позив суграђанима да дају крв

Нема коментара Share:

16.12.2022.
Институт за трансфузију крви Србије позива суграђане да и наредне недеље дају крв. То се може учинити у просторијама ове установа, која се налази у Светог Саве 39, и то радним данима од 7 до 19, а суботом и празницима од 8 до 15 сати. 

Бројне акције организоване су и на терену, између осталог, у Новом Београду, у уторак, 20. децембра, испред Старог Меркатора од 10 до 15 и испред Шопинг центра „Ушће” од 11 до 16 часова, као и у Црвеном крсту Палилула од 11 до 17 часова. У среду, 21. децембра, трансфузиолошки аутобус биће у насељу Степа Степановић на Вождовцу од 12 до 16 часова и на Правном факултету од 11 до 16 часова, а у четвртак, 22. децембра, у Библиотеци „Деспот Стефан Лазаревић” у Младеновцу од 10 до 16 часова и у Црвеном крсту Обреновац од 9 до 14 сати. У петак, 23. децембра, од 10 до 15 сати трансфузиолошки аутобус ће бити испред Градске општине Звездара, док се у суботу, 24. децембра, крв може дати од 11 до 16 часова у „Имо аутлет центру”. 

Институт за трансфузију крви Србије и ове године организује свечани новогодишњи пријем у знак захвалности партнерима који су својим ангажманом допринели ширењу идеје о важности давања крви у свом окружењу и на тај начин допринели порасту броја давања крви. Пријем ће се одржати у среду, 21. децембра, у 11 часова у Пожаревцу, граду који је више од деценије најхуманији у Србији, са процентом давања крви изнад пет одсто. Златна плакета „Шампион солидарности” за Зимску кампању 2022. припашће Лазаревцу, а сребрна плакета „Шампион солидарности” за Летњу кампању 2022. Обреновцу. 

За најуспешнију општину у Републици Србији биће проглашен Лазаревац, а за најуспешнији град Пожаревац.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Промет робе на „Велетржници Београд”

Следећа вест

Повереништво брине о најугроженијима

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *