Обилазак радова на школи „Митраљета” у Батајници

Нема коментара Share:

20.01.2023.
Председник градске општине Земун Гаврило Ковачевић обишао је радове на реконструкцији и доградњи објекта Основне школе „Светислав Голубовић Митраљета” у Батајници. У разговору са извођачима радова, Ковачевић се уверио да се радови одвијају утврђеном динамиком.

– По пројекту, доградњом спрата ће се добити готово дупло већа квадратура од 5.200 квадрата, с новим кабинетима за информатику, математику, биологију, стране језике и друге предмете, као и општа и зубарска амбуланта, канцеларијски простор, а за ученике с посебним потребама биће изграђени нови, специјални тоалети. Градска општина Земун обезбедила је превоз за све ђаке, како би родитељи били растерећени, а деца безбедна у саобраћају и несметано похађала наставу у школама „Бранко Радичевић” и „Илија Бирчанин” – рекао је Ковачевић.

По изјави извођача, уређење партера је управо у току. Завршени су спољни радови развода фекалне и кишне канализације и водовода. Развучена је комплетна мрежа кроз целу школу. На првом спрату се кроз ходник ради главни канализациони вод који ће ускоро бити завршен. На већини простора већ су завршене кошуљице. Молери раде „прву руку”, а предстоји и уградња прозора и сређивање подова. Санитарни чворови су урађени, тако да су спремни за керамичарске радове. Комплетна столарија се монтира, а клима-системи и радијатори чекају на инсталирање. 

Молерски радови се раде и у учионицама на последњем спрату, где су развучене машинске и електроинсталације јаке и слабе струје, а гипсари ће у наредном периоду спуштати плафоне. Кров је комплетно завршен, што значи да је урађена термоизолација, постављена камена вуна, кровна конструкција и мембрана, саопштено је из Општине Земун. 

У припреми је монтажа лифта који је стигао, а како кажу извођачи, у току је избор решења за изглед фасаде. Поред постојећег грејања на мазут, анализира се могућност да се школа прикључи на гас.

С председником општине радове је обишао и члан Већа ГО Земун Бошко Радовановић.

Из Градске општине Земун наставиће да прате реализацију пројекта и да обилазе градилиште како би се у догледно време окончали радови на проширењу капицитета ове школе, која је преко потребна све већем броју ученика у Батајници, наведено је у саопштењу.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Шапић: Бициклистичка трка Београд–Бањалука спаја градове с једне и друге стране Дрине

Следећа вест

Удвостручена уштеда енергије у општинским службама Земуна

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *