Представа „Пропуштена шанса” у петак у Општини Врачар

Нема коментара Share:

20.12.2022.
Представа настала с младима из домова и хранитељских породица под називом „Пропуштена шанса”, која говори о њиховим личним, друштвеним и системским изазовима у одрастању и осамостаљивању, одржаће се у петак, 23. децембра, од 19 часова у свечаној сали Градске општине Врачар (Његошева 77). Улаз на догађај је бесплатан.

О овој деци и младима најчешће само чујете из медија – онда када их измештају из породица или када се суочавају са изазовима по изласку из система социјалне заштите. У празничном периоду деца без родитељског старања неретко су на памети многим људима који желе да им искажу своју подршку кроз новогодишње пакетиће. Међутим, прича о подршци овој групи деце и младих се не завршава крајем празника. Представа „Пропуштена шанса” пружа јединствену прилику да се дубље сагледа како изгледају животне приче младих без родитељског старања, да се разуме њихов положај и све околности које га прате, али и да се с младима и стручњацима измашта идеалан систем подршке.

Представа је настала кроз серију радионица примењеног позоришта с младима који се налазе на домском смештају и младима који су напустили дом или хранитељску породицу у претходном периоду, а заснива се на њиховим искуствима. У припреми представе укључени су и волонтери и стручњаци из система социјалне заштите, а у претходној недељи организована су извођења за друге младе из домова и младе са хранитељства, као и њихове васпитаче и хранитеље. Представа је отворила простор за размену, повезивање и оснаживање младих и одраслих који прате њихово осамостаљивање.

Представа „Пропуштена шанса” настала је у склопу кампање „Да се живот и закон сложе: унапређење система подршке младима без родитељског старања у процесу осамостаљивања”. Иначе, кампања је добила подршку пројекта Владе Швајцарске под називом „Заједно за активно грађанско друштво – АЦТ”, који спроводе Helvetas Swiss Intercooperation и Грађанске иницијативе. Кампању реализују удружења ЦЕПОРА, ГРиГ и „Мој круг” кроз мрежу „Круг подршке”.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Свечано проглашење најбољих спортиста са инвалидитетом Београда за 2022. годину

Следећа вест

Бесплатни зимски спортски камп „Шумице” 2023

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *