Београдски маратон и Специјална Олимпијада Србије у трци за друштвену инклузију

Нема коментара Share:

27.01.2023.
У оквиру „Маратонске новогодишње чаролије”, а у организацији „Београдског маратона” и Специјалне Олимпијаде Србије, започета је трка за још једну друштвену инклузију. Као једна од првих активности у сарадњи са овим двема организацијама одржан је атлетски сусрет на ком су учешће узели млади спортисти Специјалне Олимпијаде Србије. 

Тренинг снаге, издржљивости и упорности водили су наши познати атлетичари Слађана Стаменковић, Велимир Бојовић и Филип Станковић са тренерима Специјалне Олимпијаде Србије. Директор Специјалне Олимпијаде Србије Александар Станојевић и директор „Београдског маратона” Дарко Хабуш на крају сусрета поделили су адекватне поклоне учесницима ове активности. Поклоне је обезбедио вишегодишњи партнер „Београдског маратона – компанија „Идеа”.

Ова сарадња има за циљ ширење свести о спортским изазовима популације са интелектуалним потешкоћама, указивање на значај здраве спортске активности, а незанемарљив је и тренутак који ће спортисти Специјалне Олимпијаде имати на априлском, 36. Београдском маратону. 

– Била нам је велика част и задовољство да одрадимо тренинг са малим херојима Специјалне Олимпијаде. Наши тренери Велимир, Слађана и Филип су уживали у примању чисте емоције и љубави коју ова деца улажу у сваки корак, сваки трк за свакодневну победу. „Београдски маратон” ће увек бити присутан и подржати шампионе у остварењу њихових спортских и животних циљева – изјавио је Дарко Хабуш, директор „Београдског маратона”.

Александар Станојевић, директор Специјалне Олимпијаде Србије, том приликом је изразио захвалност „Београдском маратону”, који је још једном показао „своју величину и разумевање комплетног екосистема друштвене одговорности”.

– Прави је пример како једна спортска институција треба да се односи према члановима своје заједнице. Ово је почетак једног великог пријатељства и с наше стране већ планирамо наредна дружења. Сви заједно бићемо на 36. Београдском маратону, који ће бити одржан 23. априла ове године – закључио је Станојевић.

Тренинг је одржан у оквиру „Маратонске новогодишње чаролије”, ЦСР пројекта Београдског маратона, који се одржава сваког јануара у току новогодишњих и божићних празника. Циљ овог пројекта је дружење и подела поклона онима којима је друштвена инклузија најпотребнија. Осим тренинга са спортистима Спортске Олимпијаде Србије, „Маратонска новогодишња чаролија” обухватила је и тренинге и поделу пакетића члановима Спортског удружења особа са ивалидитетом – СОСИБ.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

„Трофеј Београда 2023” и „Првенство Београда 2023” у скијању

Следећа вест

Свечано проглашење најбољих спортиста са инвалидитетом Београда за 2022. годину

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *