Потписани уговори о замени столарије на Савском венцу

Нема коментара Share:

10.02.2023.
Председник општине Савски венац Милош Видовић потписао је данас уговоре о суфинансирању замене дотрајале столарије са власницима домаћинстава на територији општине који су испунили услове јавног конкурса о унапређењу енергетске ефикасности, саопштено је из ове општине.

Видовић је поручио да је ово први пут да се на Савском венцу реализује пројекат који је Општина започела у сарадњи са Министарством рударства и енергетике у циљу унапређења енергетске ефикасности у домаћинствима. Општина Савски венац је крајем прошле године расписала јавни конкурс на основу ког власници станова и кућа који су успешно прошли на конкурсу сада могу да замене спољне прозоре, врата и друге транспарентне елементе.

Према пројекту, суфинансирање мера односи се на 50 одсто укупне вредности радова, а максимално до 140 хиљада динара укупне вредности радова.

– Наш циљ је да помогнемо грађанима и домаћинствима у смањењу потрошње електричне и топлотне енергије. Ово је значајан пројекат и веома важан корак за локалну самоуправу, државу, али је и директна корист и уштеда за грађане. То ће омогућити да се смањи потрошња топлотне енергије, као и рачуни крајњих корисника. Реализацијом овог пројекта уштедеће се топлотна енергија, што представља огромну уштеду у еколошким трошковима и уједно значи здравију животну средину – изјавио је Видовић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Здравствена амбуланта у Кораћици у новим просторијама

Следећа вест

„Београдски маратон” још доступнији свету кроз партнерство са „Ракутен Вибером”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *