Потписани уговори са 15 београдских спортских друштава

Нема коментара Share:

10.02.2023.
Секретар за спорт и омладину Никола Пенић потписао је данас уговоре са представницима 15 београдских спортских друштава за суфинансирање њихових програмских активности током 2023. године.

Секретар Пенић је том приликом поручио да Секретаријат за спорт и омладину учествује у суфинансирању годишњих програма за 15 спортских друштава, која су категорисана у складу са Правилником о критеријумима за категоризацију спортских друштава са седиштем на територији града Београда.

– Спортска друштва имају велику улогу у функционисању београдског спорта. Чињеница је да њихово чланство чини више од половине београдских клубова, чији спортисти постижу изузетне спортске резултате на такмичењима која су од значаја за спорт у Србији и Београду. Самим тим обавеза Секретаријата за помоћ овим друштвима у обезбеђивању што бољих услова за њихово функционисање је већа – рекао је Пенић.

Према његовим речима, обезбеђивањем средстава за суфинансирање програмских активности београдских спортских друштава, чланова Спортског савеза Београда, планирају се позитивни ефекти који омогућавају учествовање и остваривање што бољих резултата спортиста на такмичењима.

– Обезбеђена средства распоређују се на основу достављених података о активности друштава, на основу којих се врши њихова категоризација. То се односи на: број активних спортских клубова, број регистрованих такмичара, постигнутих спортских резултата, број запослених спортских стручњака и објекте којим располажу спортска друштва, а који се користе за тренинг и припрему спортиста. Активности које спроводе спортска друштва, која имају своје објекте, везане су за омогућавање услова за рад са млађим категоријама путем обезбеђивања термина за тренинге. Одобрена средства из буџета Града спортска друштва могу користити за помоћ својим клубовима у циљу спровођења тренажних процеса, као и за реализацију програма такмичења клубова до краја године – рекао је ресорни секретар и додао да су за ове намене из буџета Града Београда у 2023. години средства увећана за 25 одсто.

Уговоре за реализацију годишњих програма београдских спортских друштава са градским секретаром Пенићем потписали су: Спортско друштво „Црвена звезда”, СД „Чукарички”, ЈСД „Партизан”, Омладинско спортско друштво „Београд”, СД „Раднички”, СД „Обилић”, СД „Земун”, Спортско друштво борилачких спортова „Звонко Осмајлић”, СД „Железничар”, Спортско друштво „Дорћол”, СД „Ушће”, СД „Студентски град”, СД „ВРАЗ”, као и Спортско-рекреативно друштво слепих Београда „Напредак” и Спортско друштво глувих „Олимпија”, спортска друштва са дугогодишњом традицијом која представљају спорт особа са инвалидитетом.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Недељни ред вожње за празник

Следећа вест

Обележен век пензијског система и најављене пензионерске картице

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *