Изградња новог гробља у Батајници

Нема коментара Share:

22.02.2023.
Радови на изградњи новог гробља у Батајници увелико трају и машине раде на припреми и нивелацији тла, саопштено је из Градске општине Земун.

Гробље обухвата парцелу од 12 хектара на локацији од Улице браће Смиљанић према ауто-путу. У првој фази радова, пројектом је предвиђено да се изгради капела и економски објекат за смештај радника, са гаражом за службена возила.

Такође, на гробљу ће бити интерне саобраћајнице са пратећом инфраструктуром и опремом, а биће уређене и површине предвиђене за испраћаје и сахрањивање.

Површине за сахрањивање заузимаће око 50 одсто од укупног дела парцеле. Биће направљени и гробови за полагање урне, као и „врт сећања”, капела и православни храм са црквеним домом.

На површини од два хектара биће направљене и зелене површине са пунктовима за одмор на којима ће бити постављене клупе и пратећи мобилијар. 

Пројекат су иницирали Градска општина Земун и житељи Батајнице, који су своје најмилије сахрањивали на другим градским гробљима. Завршетак радова се очекује половином године, чиме ће овај дугогодишњи проблем бити решен.

Ново гробље биће у систему бриге и одржавања Јавног комуналног предузећа „Погребне услуге”, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Почиње допуна месечних карата за март

Следећа вест

Бесплатна припремна настава за младеновачке матуранте

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *