Свечано отворен 44. Међународни сајам туризма

Нема коментара Share:

22.02.2023.
Градоначелник Београда Александар Шапић присуствовао је данас отварању 44. Међународног сајма туризма на Београдском сајму.

Сајам је свечано отворио председник Србије Александар Вучић, а међу званицама су били министри Владе Србије, као и амбасадорка Кине Чен Бо.

Овогодишњи сајам туризма одржава се под слоганом „Кад је одмор, није тешко”, а земља партнер овогодишњег сајма је НР Кина.

Председник Вучић је рекао да ће све који дођу у Србију дочекати добродошлица, те истакао да је приход од туризма порастао на две и по милијарде евра.

– Током последњих година направљени су велики помаци када је туризам у питању, али и даље постоје ствари које могу да буду значајно унапређене – рекао је Вучић.

На Међународном сајму туризма и Међународном сајму хотелско-угоститељске опреме Хорека – Опрема, који ће бити одржани до 26. фебруара, учествоваће око 350 излагача из 33 државе, међу којима је и осам нових држава са афричког континента.

Посетиоце сајма и ове године у халама 1, 1А и 4 Београдског сајма очекује разноврсна туристичка понуда и велики број популарних светских дестинација. Србија ће своје туристичке адуте представити у Хали 4 Београдског сајма аутентичним наступима Туристичке организације Србије (ТОС), Туристичке организације Београда (ТОБ), као и учешћем многобројних локалних и регионалних туристичких организација из свих делова Србије.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Шапић: Усвојене одлуке мењају квалитет живота Београђана

Следећа вест

Почиње допуна месечних карата за март

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *