Обележено 65. година рада Прихватилишта за децу Београда

Нема коментара Share:

23.02.2023.
Секретарка за социјалну заштиту Александра Чамагић присуствовала је данас у Установи културе „Вук Стефановић Караџић” обележавању 65. рођендана Прихватилишта за децу Београда. 

Догађају су присуствовали министри у Влади Србије Синиша Мали и Јелена Танасковић.  

Александра Чамагић је истакла да је Прихватилиште за децу Београда установа којом се поносе Град Београд и сви Београђани. 

– Не тако давно, Град Београд је за Прихватилиште обезбедио нови простор, који деци и запосленима пружа све што је неопходно. Град ће наставити да пружа пуну подршку Прихватилишту и запосленима, као и да води одговорну социјалну политику. Прихватилиште је прво место у које деца и млади дођу након измештања из ризичних и кризних ситуација. Пријем деце се врши 24 часа дневно током целе календарске године. Дете остаје у Прихватилишту док се за њега или њу не нађе најбоље решење алтернативног смештаја, поштујући права и интересе детета. Боравак у оквиру услуге смештаја у Прихватилишту законом је ограничено до шест месеци  – рекла је Александра Чамагић. 

Она је истакла да је Прихватилиште једна од најмодернијих установа овог типа на Балкану. 

– Поносни смо на запослене у овој установи, поготову што су и током пандемије корона вируса водили рачуна о угроженој деци и одговарали њиховим потребама – додала је секретарка за социјалну заштиту. 

Директорка Прихватилишта за децу Београда Данијела Стајковић је присутнима пожелела добродошлицу и подсетила да је кроз установу на чијем је челу до сада „прошло“ више од 70.000 деце. 

Прихватилиште за децу Београдa је установа у надлежности Секретаријата за социјалну заштиту, која збрињава најосетљивије категорије младих из целе Србије, међу којима су жртве насиља, злостављања и занемаривања, жртве трговине људима, деца без родитељског старања, као и деца улице.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Позив пољопривредницима из Батајнице

Следећа вест

На предстојећем ФЕСТ-у 29 филмова „потписују” жене

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *