Савски венац богатији за двадесет стабала платана

Нема коментара Share:

17.03.2023.
У сусрет Светском дану шума, данас су председник општине Савски венац Милош Видовић и општинско руководство заједно са грађанима посадили двадесет нових садница платана на зеленој површини у близини Основне школе „Војвода Радомир Путник”.

– Овај еколошки пројекат учиниће да посетиоци уживају у природи и чистом ваздуху, а још једну зелену оазу употпунио је озелењен простор који ће много значити грађанима Савског венца. Желимо да пошаљемо поруку о важности екологије и као Општина наставићемо да се одговорно односимо према животној средини, јер је пошумљавање важно за њену заштиту и чистији ваздух на нашој општини. Сваког дана Савски венац постаје богатији за све већи број стабала и зелених површина. Драго ми је што се често јављају наши суграђани са иницијативама о уређењу зелених површина и на тај начин нас мотивишу да заједно градимо једно здравије друштво уједињено око истог циља, а то је очување природе – изјавио је Милош Видовић.

Општина организује бројне активности и личним примером показује како се чува природа и брине о заштити животне средине. Као централна градска општина, Савски венац приоритетно брине о овом природном богатству према којем се свесно, савесно и правилно опходи, како би било што више зеленила на територији општине. Тим поводом, Видовић је истакао непроцењиву вредност коју има свако засађено дрво у процесу побољшања квалитета ваздуха који удишемо и додао да ће даља улагања бити усмерена на уређење игралишта, зелених површина и парковских оаза, а у фокусу ће остати пројекти усмерени на заштиту животне средине.

– Ова акција је важна, јер смо данас дали свој допринос и личним примером указали на значај подизања еколошке свести. Наставићемо да наше активности усмеравамо тако да будуће генерације грађана Савског венца буду поносне на велики број дрвореда и зелених површина на територији наше општине – рекао је председник Скупштине ГО Савски венац Страхиња Кукић и поручио да је Општина Савски венац препознала значај екологије и показала бројним пројектима да је еколошки одговорна општина која брине о очувању природе и заштити животне средине. 

За добробит садашњих и будућих генерација, Савски венац редовно реализује пројекте који дају резултате и доприносе чистијем ваздуху, здравијој животној средини и бољем квалитету живота.

Акција садње спроведена је на ицицијативу грађана и Општине Савски венац, а уз стручну реализацију и надлежност Јавног комуналног предузећа „Зеленило – Београд”, под чијом ингеренцијом се налази уређење овог локалитета.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

У Земуну представљена нова пензионерска картица

Следећа вест

Радно време занатских и трговинских објеката на територији Београда на Сретење – Дан државности Србије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *