Акција „Рециклирај за чистији Савски венац”

Нема коментара Share:

05.04.2023.
На иницијативу Општине Савски венац, а уз подршку Јавног комуналног предузећа „Градска чистоћа”, и ове године покренута је акција под називом „Рециклирај за чистији Савски венац” са циљем да се правилним одлагањем отпада допринесе лепшој и еколошки здравијој животној средини, саопштено је из ове градске општине.

Општина Савски венац позвала је грађане да се прикључе акцији и пријаве за преузимање еко-кеса попуњавањем пријавног формулара путем линка на сајту Градске општине Савски венац или позивом на број телефона 011/2061-759, сваког радног дана од 8 до 15 часова, најкасније до 13. априла.

Приликом пријаве потребно је да грађани оставе своје личне податке (име и презиме, број телефона, адресу, број становања и идентификациони број са уплатнице „Инфостана”), те да одаберу локацију за преузимање.

Након остварене пријаве, домаћинства која се прикључе овој акцији могу подићи бесплатни пакет еко-кеса у које ће се одлагати само рециклиран отпад (ПЕТ и МЕТ амбалажа, тетрапак и папирни отпад), од 18. до 21. априла, од 8 до 15 часова, у канцеларијама некадашњих месних заједница на следећим локацијама: Александра Костића 15, Васе Пелагића 54, Кнеза Милоша 47, Поп Лукина 17 и Стјепана Филиповића 28а.

Корисници еко-кеса, запремине 120 литара, попуњене мешовитим рециклабилним отпадом дужни су да их изнесу до најближег контејнера сваког четвртка до 22 часа.

Учешћем у овој акцији, суграђани на рачуну „Инфостана” могу да остваре попуст од 20 одсто на ставку изношења отпада, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

ЈКП „Ветерина Београд” збринуло залуталу животињу у Обреновцу

Следећа вест

Промоција Светског дана здравља у петак на Тргу републике

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *