Сећање на жртве бомбардовања Београда

Нема коментара Share:

06.04.2023.
Члан Градског већа Јован Јокић положио је данас венце на Гранитни крст у порти Вазнесењске цркве и на фонтану „Врело живота” испред Палате „Београд” поводом обележавања сећања на жртве бомбардовања Београда априла 1941. године.

Јокић је подсетио на бомбардовање престонице Краљевине Југославије и навео да је тог дана био највећи хришћански празник Ускрс, те да је у порти Вазнесењске цркве страдао велики број Београђана који су долазили на васкршње јутрење.

– У више налета настављено је бомбардовање града тог дана, као и 7. априла. Том приликом страдало је много Београђана и уништено много зграда, а свакако треба споменути да је спаљена и прелепа зграда Народне библиотеке на Косанчићевом венцу. Тада је Србија остала без вредних писаних трагова културе. Увек ћемо се сећати свих жртава и одавати им почаст на данашњи дан, с надом да се таква страдања више никада не догоде – рекао је Јокић.

Цвеће су положили и представници Градске организације цивилних инвалида рата Београда и Савеза цивилних инвалида рата Србије.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Сусрет градоначелника Шапића са амбасадором Азербејџана

Следећа вест

Полагањем венаца у Алеји страдалих обележен 6. април

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *