ТОБ представља Београд на сајму у Турској

Нема коментара Share:

11.04.2023.
Туристичка организација Београда се припрема да под својим окриљем поново окупи водеће дестинације и представнике туристичке привреде Србије и да од 12. до 15. априла представи укупну туристичку понуду наше земље на сајму EMITT у Истанбулу.

– Уз чињеницу да наступамо на једном од најзначајнијих туристичких тржишта за нашу земљу, учешће на сајму у Турској је прилика и за освајање нових, имајући на уму да наш национални авио-превозник ускоро уводи нову линију између Измира и Београда – најавио је Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београда.

У наставку појачаног авио-саобраћаја између Београда и Истанбула, као и линија из Истанбула до Ниша и Краљева, „Ер Србија” је успоставила своје летове између Београда и Анкаре раније овог месеца, а услед великог интересовања ускоро уводи и директне летове из Измира.

– Захваљујући повећаном броју летова између Турске и Србије, отварају се нове могућности за читаву Србију. Туристичка организација Београда ће на сајму етаблирати сарадњу у области туризма са представницима Града Измира и читаве регије у којој постоји велико интересовање за посету Београду и Србији – додао је Поповић.

Да је Београд једна од популарнијих дестинација за турске туристе, потврђује број од укупно 70.064 туриста из Турске у Београду у прошлој години и 227.289 остварених ноћења у 2022.

– Наставићемо да развијамо туристички промет Србије и Турске у новим правцима, а по свим показатељима до сада рекордни број турских туриста у Београду ће у овој години бити премашен – закључио је Поповић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Уређен простор на Карађорђевом тргу у Земуну

Следећа вест

Шапић: Подижемо квалитет чистоће града на свим нивоима

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *