Измир ново туристичко тржиште за Београд и Србију

Нема коментара Share:

15.04.2023.
Поред повећаног броја директних летова из Истанбула за Београд на шест пута дневно, као и летова за Ниш и Краљево, наш национални авио-превозник „Ер Србија” је недавно појачао линију између Анкаре и Београда својим директним летовима, а данас је почео и са редовним саобраћајем из турског града Измира два пута недељно, чиме је отворено још једно ново тржиште за Београд и Србију, саопштено је из Туристичке организације Београда.

Услед интересовања са обе стране за редовне конекције, турски превозник „Анадолу Џет” је само два дана раније такође отпочео са редовним линијама на релацији Београд–Измир, чиме је омогућен туристички промет четири пута недељно из оба правца.

Тим поводом су на сајму EMITT у Истанбулу о будућој сарадњи разговарали Миодраг Поповић, директор ТОБ-а, и Мелих Кајаџик, из Директората за туризам у Општини Измир.

– Уверени смо да ће туристичка понуда Београда веома привући туристе из ове регије будући да нудимо урбане доживљаје, богату културну понуду, изврсну гастрономију и садржајни одмор, а на располагању су и бројне могућности за излете ван града и обилазак остатка Србије – рекао је Миодраг Поповић.

Мелих Кајаџик је рекао да туристичка привреда Измира жели да се боље упозна са понудом Београда и Србије, а да ће се први кораци односити на организацију студијског путовања за агенције из Измира, а затим и на размену новинара и инфлуенсера. 

Било је речи и о организацији промотивног догађаја у Измиру у октобру ове године, а затим су уследили и разговори са организаторима Сајма туризма у Измиру, који се одржава у децембру, у вези са наступом и учешћем Туристичке организације Београда. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Манифестација „Васкршње чаролије” на Савском венцу

Следећа вест

Усвојени извештаји о реализацији програма

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *