Пролећно пуштање у рад београдских фонтана и чесама

Нема коментара Share:

21.04.2023.
Јавно комунално предузеће „Београдски водовод и канализација” завршило је припреме и пустило у рад градске фонтане и чесме за ову сезону. По плану су прво пуштене фонтане и чесме које се налазе у централним градским зонама, а онда и оне у ободним деловима града, саопштено је из овог комуналног предузећа.

Градске фонтане улепшавају наш град oд прoлeћa дo крaja jeсeни, односно у периоду од 1. маја до 1. октобра. Све фонтане се прво чисте, затим се поставља опрема, монтирају се млазнице и осветљење, а последњи корак је пуњење фонтана водом. Ове сезоне град ће улепшавати 42 фонтане.

У систему одржавања ЈКП-а „Београдски водовод и канализација” налази се 197 јавних чесама. Вoдoм из дистрибутивнoг систeмa „Београдског водовода” нaпaja се 190 чесама. Седам чесама се напаја водом са прирoдних извoрa: две врачарске чесме у Булeвaру војводе Путника, Милошева чесма и Хајдучка чесма на Топчидеру, чесма краља Александра у Раковици, Миљаковачки извор у парку код топлане „Миљаковац” и Ловачка чесма у Белом потоку код Ловачког дома.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Редовно испирање водоводне мреже на општини Палилула и радови у грочанским насељима

Следећа вест

Приказ способности Војске Србије ГРАНИТ 2023

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *