Јевтићи добили кућу и све шта су маштали!

Нема коментара Share:

Некада у оронулом кућерку, сада у прелепом домаћинству. Некада церада преко срушеног зида, сада изолација и фасада. Некада у два кревета, сада сви у својим собама.  Некада корито и пољски тоалет, сада купатило. Некада без патика и лопте, сада са копачкама и неколико лопти. Некада страх и неизвесност, сада срећа којој нема краја. Још једна тешка прича добила је свој епилог. Јевтићи су од Хуманитарне организације Срби за Србе добили кућу у селу Бачина код Варварина. Ипак, најважније је да наш мали херој Мартин (12) сада има где довести своју другарицу из Крушевца и остале другаре. Има довољно места за све!

Близанци Мартин и Матија побрали су пре пар месеци симпатије својим симпатичним нагласком, лепим васпитањем и, пре свега, добродушношћу. Велики број људи укључио се како би њихова породица, коју чине још отац Милан, мајка ЖаклинаНемања (15), Тамара (17), Ненад (20) и са сметњама у развоју Никола (21), напокон добила прилику за леп и достојанствен живот.

У овој кући добили смо све што нисмо имали у старој. Имамо свој дом и купатило, ту су нам парк и игралиште, школа је велика и има много више другара и другарица. Пре нас је било срамота јер нисмо имали где да их доведемо. Највише ми се свиђају собе и авлија испред куће где се играмо” – испричао је Мартин у једном даху.

Ови дечаци и заљубљеници у фудбал, присетимо сеишли су са својим татом у надницу, брали су јагоде и носили гајбице да би сакупили за копачке и лопту. Захваљујући добрим људима, добили су сада копачке, лопте и много тога још!

Варварин нам је сада ближи, па играмо тамо фудбал. Тренутно је сезона готова, али треба ускоро да радимо лекарски преглед да бисмо могли да играмо утакмице и турнире. Срећна су ми осећања због свега” – надовезао се задовољни Матија.

Домаћинство које им је купљено, поред простране и лепо сређене куће, обухвата низ помоћних објекататри дворишта и земљу коју могу да обрађују. Осим тога, кућа је окреченапостављен је ламинат у собама и обезбеђени су три ормараормарићкомодакревет са душекомдва лежаја и осам столица. Круна акције била је када је стигао полован трактор. Укупна вредност помоћи износи 3.542.264 динара.

Пре сам грејала воду у шерпи на шпорету, па разблажиш, па се посипујемо у кориту. Сада само упалиш туш и бојлер и готово. Све је много другачије и боље, не морамо ни стално да ложимо шпорет због тога. Ћерка и ја највише уживамо у неговању цвећа у дворишту. Близина Варварина нам значи и због Николе” – истакла је мајка Жаклина.

Захваљујемо се Зорану Адамовићу и Марку Стојановићу  из Србије, Милану The Plumber и Ненаду Ђурићу из Америке, Немањи Радојковићу из Белгије, Sara Riedweg из Швајцарске и свим другим донаторима широм света, као и учесницима Пикада из блока у Краљеву и Рођендана из блока Марије Игњатовић у Шапцу. Сви сте немерљиво допринели у реализацији ове акције!

Срби за Србе су стварно људи од речи. Све што су рекли, испунили су. Испоштовали су ме и спасили ми децу да не живе у влази. Једну лошу реч немам да кажем. Сами да обезбедимо све ово никада не бисмо могли. Пуно сам захвалан на целу организацију, деца су ми се за ово молила свако јутро. Сада седнемо увече на терасу и мило нам!” – на крају је своје задовољство изразио и домаћин Милан.

Вредно помена је да је заиста доста људи одлучило да Јевтићима помогне директно на разне начине. Добијали су гардеробу, намирнице, новац, компјутер, телевизор, плугове и друге прикључке за трактор, а издвојићемо Александру Николић-Миловановић, младу мајку и медицинску сестру из Београда, која је са својом породицом, родбином и пријатељима Јевтићима обезбедила крмачу, 12 прасади и сточну храну.

Хуманитарна организација Срби за Србе се још једном захваљује свима на подршци. Сви заједно додали смо још једну карику на ланцу доброчинства. Позивамо вас да наставите подршку акцијама наше организације пошто су Јевтићи само једна међу више од 200 породица које помажемо у току ове године!

Погледајте како су Јевтићи некада живели:

Претходна вест

Делови Старог града у среду без воде

Следећа вест

Обележен Дан општине Младеновац

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *