Позив добровољним даваоцима крви

Нема коментара Share:

15.09.2023.
Институт за трансфузију крви Србије позвао је пунолетне грађане да и наредне недеље у бројним акцијама на терену дају крв. Осим тога, крв се може дати и у овој установи која се налази у Светог Саве 39, и то радним даном од 7 до 19 и суботом од 8 до 15 сати.

Трансфузиолошки аутобус ће се у понедељак, 18. септембра, од 11 до 15 часова налазити испред Храма Светог великомученика Димитрија у Новом Београду, а у уторак, 19. септембра, од 12 до 16 часова у насељу Степа Степановић и од 10 до 14 часова у парку у Пожешкој улици. Тог дана крв се може дати и у Црвеном крсту Палилуле од 13 до 17 сати.

У среду, 20. септембра, акцији се придружују ЈКП „Градска чистоћа” од 9 до 14 часова, Библиотека „Деспот Стефан Лазаревић” у Младеновцу од 10 до 16 часова, „MaxBet” у Новом Београду од 9 до 14 часова, као и Полицијска управа за град Београд – одељење Палилула од 9 до 14 часова.

У четвртак, 21. септембра, акција је организована за запослене „Енергопројекта” у Новом Београду од 10 до 14 сати, а своја врата добровољним даваоцима од 9 до 14 сати истог дана отвара и Црвени крст Обреновца. У петак, 22. септембра, трансфузиолошки аутобуси ће бити испред Старог Меркатора од 9 до 14 часова, и у истом временском интервалу испред Дома здравља у Пожешкој.

У суботу, 23. септембра, житељи Видиковца крв могу дати у аутобусу испред Цркве Светог преображења Господњег од 9 до 14 часова, док су за недељу планиране две акције – Тржни центар „Ушће” од 13 до 17 часова, као и Тржни центар „Карабурма” од 10 до 15 часова.

„Племенит, племенитији, добровољни давалац крви. Хвала што дајете крв”, навели су из Института.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

„Београдски ноћни маркет” на пијаци „Скадарлија”

Следећа вест

Манифестација „Дан традиције” отворена на Тргу републике

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *