ГИК: Додатном провером записника утврђено да нема неправилности у изборном процесу

Нема коментара Share:

06.06.2024.
Листа ДР САВО МАНОЈЛОВИЋ – И ЈА САМ БЕОГРАД – КРЕНИ-ПРОМЕНИ тражила је контролу записника о раду и увид у вреће са гласачким листићима по узорку за више од пет одсто бирачких места у Београду. Градска изборна комисија омогућила је увид у изборни материјал за тражена 63 бирачка места, са највише уписаних бирача, што износи и више од пет одсто од укупног броја бирачких листића, изјавио је данас председник ГИК-а Зоран Лукић. 

– Формирана је комисија у којој су били и сви представници листе ДР САВО МАНОЈЛОВИЋ – И ЈА САМ БЕОГРАД – КРЕНИ-ПРОМЕНИ. Провера бирачког материјала почела је 5. јуна у 19 часова. Након прегледаних 15 бирачких места и исто толико записника, на којима право гласа има укупно 27.379 бирача, Марија Манојловић, представница листе ДР САВО МАНОЈЛОВИЋ – И ЈА САМ БЕОГРАД – КРЕНИ-ПРОМЕНИ, тражила је да се одустане од даљег увида у бирачки материјал – појаснио је Лукић за Беонфо. 

Нагласио је да док представници листе ДР САВО МАНОЈЛОВИЋ – И ЈА САМ БЕОГРАД – КРЕНИ-ПРОМЕНИ нису тражили прекид увида у материјал, прегледано је 15 бирачких места где право гласа има укупно 27.379 бирача. Како је прецизирао, сачињен је појединачни записник за свако бирачко место и потписали су их сви чланови комисије.

– Од укупно пребројаних 27.379 гласачких листића, испоставило се да један гласачки листић није одговарао записнику са бирачког места. Један глас из џака није одговарао записнику са бирачког места, већ је грешком уписан погрешној изборној листи, која га није освојила. Изборна комисија је констатовала да је то једина грешка и окарактерисала је као „лаку”, јер ни на један начин тај један изборни листић, у односу на 27.379 пребројаних са 15 бирачких места, није угрозио легитимност изборног процеса – истакао је Лукић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Градска изборна комисија одржала 24. седницу

Следећа вест

Дан спортског изазова и породичне рекреације

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *