Градоначелник Радојичић обишао важне инфраструктурне радове у Сопоту

Нема коментара Share:
Градоначелник Радојичић обишао важне инфраструктурне радове у Сопоту

09.03.2021.
У склопу посете општини Сопот, градоначелник Београда Зоран Радојичић и председник ове општине Живорад Милосављевић обишли су и две локације где су у току важни инфраструктурни радови. Како је градоначелник прецизирао, планирано је да се у току 2021. уреди и очисти десет километара река и бујичних токова, а укупна вредност радова је око 22 милиона динара.

– Током поплава 2014. године схватили смо колико је важно превентивно деловати. Радове изводе „Београдводе”, а циљ је да се очисте сви водотокови како би се спречило плављење у случају великих падавина – истакао је Радојичић.

Осим Сопотске реке, биће третирано још седам река и потока, односно укупно осам водотокова. Градоначелник је додао и да није било имовинских проблема јер су људи препознали значај овог пројекта.

– Водимо рачуна о заједничком интересима јер су овакви пројекти битни за све – навео је Радојичић.

Милосављевић је додао да се сређивањем ових водотокова отвара могућност за даљу изградњу. Локација је веома близу центра, Град је прошле године завршио и паралелну саобраћајницу, тако да Општина планира насипање пута у дужини од једног километра, како би за грађане могло да се обезбеди и својеврсно шеталиште са садржајима.  

Ради се и проширење Сењске улице, у дужини од 1.300 метара, а вредност инвестиције је око 11 милиона динара.

– Радове изводимо заједно, Јавно комунално предузеће „Сопот” изводи припремне радове, а „Београдпут” ће улицу асфалтирати. Ни овде није било проблема са својинским односима, јер грађани препознају значај саобраћајнице којом ће се уз наредна планирана три километра обезбедити веза са другим деловима Сопота – казао је Радојичић.

Читав овај део моћи ће да се даље развија, што ће управо омогућити уређена инфраструктура, рекао је градоначелник, и поручио да ће се овакви модели сарадње наставити.

Председник општине је додао да ће саобраћајница имати делом пет, а делом шест метара широк коловоз и да ће са наредна три планирана километра бити омогућена веза са Неменикућама. У близини су и железничка станица и Авалски пут, а то је још једна развојна шанса Сопота. 

– Очекује се и инвестиција државе за брзу саобраћајницу, део ауто-пута „Вожд Карађорђе”, а нарочите предности имаће грађани којима ће се на овај начин валоризовати имовина и земљиште. Циљ нам је да се изграде капацитети за будуће упошљавање људи, те ће и то бити развојна шанса Сопота у будућности – закључио је Милосављевић.

Извор: www.beograd.rs

Претходна вест

Градоначелник Радојичић о будућим пројектима за Сопот

Следећа вест

Радојичић: Наставак сарадње са француским привредницима од изузетног значаја за развој Београда

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *