Радојичић: Београд као „добар домаћин” на кошаркашким квалификацијама за Олимпијске игре

Нема коментара Share:
Радојичић: Београд као „добар домаћин” на кошаркашким квалификацијама за Олимпијске игре

15.03.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић разговарао је данас са представницима Кошаркашког савеза Србије о организовању квалификационог турнира за Олимпијске игре у Токију. План је да се турнир одржи од 29. јуна до 4. јула у „Штарк” арени или Хали „Пионир” у зависности од епидемиолошке ситуације. 

– На турниру ће учествовати шест екипа са четири континента, међу којима је и Србија. Ово је значајан турнир за наш град и Београд ће поново бити „добар домаћин”. Учесници турнира ће бити репрезентације Србије, Доминиканске Републике, Порторика, Сенегала, Италије и Филипина. Такође, не треба пропустити прилику да се искористи и туристичка промоција Београда. Нажалост, већ годину дана имамо борбу са пандемијом, али се надамо да ће у наредном периоду ситуација бити знатно боља – истакао је Радојичић.

Према његовим речима, на састанку је разговарано о наредним корацима и организацији турнира. Наредних недеља ће бити донесена одлука о локацији одржавања турнира у зависности од епидемиолошких мера. Градоначелник је рекао да се нада да ће проактивним приступом организацији турнира све проћи у најбољем реду и да ћемо спремни дочекати гостујуће репрезентације.

– У складу са епидемиолошким мерама ћемо организовати и присуство публике, али ћемо обратити пажњу и на вакцинисане грађане. Верујем да ће се ситуација смирити и да ће присуствовати оптималан број људи у публици – закључио је Радојичић.

Генерални секретар Кошаркашког савеза Србије Златко Болић захвалио је градоначелнику јер је показао отвореност да помогне колико је то могуће.

– Мислим да ћемо наћи заједничко решење и да ће турнир бити организован како треба, те да ћемо од њега сви имати користи, ми резултатски, али и Град и држава као домаћин турнира. Олимпијски квалификациони турнир је велика манифестација, поред свих осталих, која нас очекује овог лета, али вероватно и најбитнија јер само победник иде на Олимпијске игре. Имаћемо шест екипа које ће бити подељене у две групе, а победник групе иде даље. Надамо се да ће епидемиолошка ситуација дозволити да буде до 50 одсто публике присутно и да имамо прави амбијент домаћег терена – рекао је Болић.

Како је навео, спортисти имају своје термине за тренинге и обављају своје тренажне процесе како је и планирано, а имају и редовна такмичења. 

– У случају да се неки играч зарази, улази у ковид протокол и одређен период проводи у изолацији, а при повратку на терен мора да прође ригорозне медицинске контроле. Такође, сви репрезентативци морају да прођу медицински тест и ковид протоколе. Очекујемо да ће у термину одигравања олимпијског квалификационог турнира за мушкарце у Београду бити већина играча из НБА, осим играча из Евро лиге, и да ће то бити најјача репрезентација која ће се окупити у том моменту – закључио је Болић.

Извор: www.beograd.rs

Претходна вест

Трибина „Значај и улога дечјих рекреативних програма”

Следећа вест

Такмичење „Мале олимпијске игре”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *