Двадесети „Трофеј Београда” у синхроном пливању

Нема коментара Share:
Двадесети „Трофеј Београда” у синхроном пливању

06.04.2021.
Предстојећег викенда, 10. и 11. априла, на базену СКЦ „Обреновац” одржаће се јубиларни 20. „Трофеј Београда” у синхроном пливању у организацији Савеза за синхроно пливање Београда. 

На такмичењу ће учествовати 70 такмичарки кадетског узраста из три земље. Србију ће представљати такмичарке из осам клубова – „11. април”, „25. мај”, „Врачар”, „Делфин”, „Нови Београд”, „Ниш”, „Ташмајдан” и „Тент”, док ће школе „Татиана Покровскаја” и „Акватика и Касатка” престављати Русију. Трећи учесник је репрезентација Аустрије.

У дисциплини соло наступиће 18 такмичарки, у дуету ће бити 11 наступа, док ће у екипним дисциплинама бити четири тима и шест комбинација. 

„Изузетно смо поносни што смо успели да организујемо такмичење и обезбедимо учешће страних екипа с обзиром на отежане околности услед актуелне пандемије. Веома је значајно учешће руских клубова, њихових тренера и судија. Они су најбољи у нашем спорту последњих 20 година, како са мотивационог аспекта такмичара тако и за размену знања и искустава са нашим спортским стручњацима”, изјавила је Ивана Швабић, председница ССПБ-а.

По плану, такмичење почиње у суботу у 16.40 часова, а последња дисциплина биће одржана у недељу у 17.20 сати. Такмичење ће се одржати без присуства публике и у складу са епидемиолошким мерама. Секретаријат за спорт и омладину је допринео у значајној мери реализацији такмичења обезбеђивањем неопходних средстава за његово финансирање. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

„Трофеј Београда” за викенд

Следећа вест

Пети „Драган Манце куп 2021” у Земуну

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *