Београд добитник награде за најбољи План урбане мобилности

Нема коментара Share:
Београд добитник награде за најбољи План урбане мобилности

19.04.2021.
Главни градски урбаниста Марко Стојчић, потврдио је вест да је Београд добитник овогодишње „SUMP“ награде, признања које добија град са најбољим Планом одрживе урбане мобилности, а додељује га Европска комисија.

Стојчић је подсетио да је жири Европске комисије раније ове године номиновао Београд за финале „SUMP“ награде, заједно са шпанским градом Билбаом и француским Греноблом.

– „SUMP“ награда покренута је 2012. године, са циљем подстицања усвајања Планова одрживе урбане мобилности од стране локалних власти широм Европе. Београд је у претходним годинама урадио много тога како би олакшао приступ важним деловима града, повећао безбедност учесника у саобраћају, али и изменио саобраћајне приоритете и предност дао пешацима и бициклистима. Такође, водило се рачуна о смањењу емисије штетних гасова и бољој енергетској ефикасности, уз проширење пешачких зона  – рекао је Стојчић.

Досадашњи добитници ове лепе награде били градови: Брисел (Белгија), Манчестер (Велика Британија), Турда (Румунија), Малме (Шведска), Бремен (Немачка), Ривас-Васијамадрид (Шпанија), Абердин (Велика Британија).

Промотивни видео –  https://drive.google.com/file/d/1vTrt41wyfD73r6NFHqwRPfHLE15mDwYd/view?usp=sharing

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Очекујемо да се донесе одлука о потпуном отварању угоститељских објеката

Следећа вест

Весић: Настављамо са уређењем подземних пролаза који постају чисти и безбедни

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *