Весић: Настављамо са уређењем подземних пролаза који постају чисти и безбедни

Нема коментара Share:
Весић: Настављамо са уређењем подземних пролаза који постају чисти и безбедни

19.04.2021.
Акција чишћења града увелико је у току, ових дана очишћено је више од 40 депонија. Уклањамо графите, а једна од акција је уређење подземних пролаза, који су изграђени 80-их година прошлог века а у међувремену су пропали, јер их нико није одржавао, рекао је за ТВ Пинк заменик градоначелника Горан Весић.

Он је навео да је прошле године урађена концесија и нађена компанија која је добила могућност да се рекламира у подземним пролазима, а заузврат има обавезу да о свом трошку уреди све подземне пролазе.

– Већ смо урадили подземни пролаз у Јурија Гагарина, завршен је и подземни пролаз на Ушћу који је био у јако лошем стању, с обзиром на то да је често плавио. Сада радимо подземни пролаз код Сајма, који је такође у лошем стању, јер сваки пут за време обилнијих киша овде су се плавили објекти – истакао је Весић.

Како је навео, биће уређени сви подземни пролази, замењене покретне степенице, стављене нове рампе за особе са инвалидитетом. Посебно ће се водити рачуна о одржавању и чистоћи подземних пролаза, а биће постављено и обезбеђење, као и сигурносне камере.

Најавио је да ће након тога бити уређена два подземна пролаза на Теразијама и замењене настрешнице на улазу.

– Нашли смо начин да решимо питање подземних пролаза и да већ ове године решимо и тај проблем који деценијама нико није решавао – нагласио је Весић.

Весић је рекао да ће данас у оквиру обележавања манифестације „Дани Београда”, која се одржава од 16. до 19. априла, добитницима први пут бити уручена Награда града Београда – деспот Стефан Лазаревић, те да ће уз награду бити уручена и његова статуа.

Весић је подсетио да је 16. априла 876. први пут поменуто име града као Београда у писму папе Јована Осмог, а да је 19. априла 1867. године Али Риза-паша предао кључеве града Београда кнезу Михаилу Обреновићу, тако да је Београд поново постао српски град.

– Спајајући та два датума славимо дане града и тада се дешавају многе активности. Најважнија активност је данас када ће добитници награда града Београда први пут добити Награду деспот Стефан Лазаревић – казао је Весић.

Како је исткао, деспот Стефан Лазаревић је најзначајнији српски владар, јер је почетком 15. века Београд прогласио главним градом Србије.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Београд добитник награде за најбољи План урбане мобилности

Следећа вест

У Дому омладине вечерас отварање Мартовског фестивала

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *