Додела опреме и дезинфекционог материјала

Нема коментара Share:
Додела опреме и дезинфекционог материјала

22.04.2021.
Једна од најзначајнијих мера превенције ширења ковида-19 у туристичким објектима је примена неопходних здравствено-безбедносних протокола у циљу спречавања ширења вируса, саопштавају из Туристичке организације Београда. Са циљем да подржи тешко погођени туристички сектор у припреми за предстојећу сезону, Европска унија је кроз пројекат „#ЕУзаТебе – за културно наслеђе и туризам” донирала Туристичкој организацији Београда дезинфекциони материјал и опрему.

Расподели донације присуствовао је Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београда.

– Још већу захвалност осећамо због чињенице да је Београд прихваћен као важан део културног и историјског наслеђа Европе. Опрема и дезинфекциони материјали помоћи ће нам да у складу са кампањом „Чисто и сигурно” дочекамо госте из читавог света, да у складу са ситуацијом организујемо догађаје и манифестације и што пре се вратимо нормалности, па макар она била и „нова”. Коначно, ова помоћ ће нам омогућити да се и сами Београђани осећају безбедније у свом граду – истакао је Поповић.

Хигијенску опрему и материјал Туристичка организација Београда ће распоредити на објекте и амбијенталне целине које најчешће посећују туристи у Београду. Међу њима су: Београдска тврђава, Народни музеј, Музеј савремене уметности, Музеј Николе Тесле, Музеј историје Југославије, Музеј технике, археолошко налазиште у Винчи, Храм Светог Саве, Ада Циганлија, Авалски торањ, Библиотека града Београда, спортско-рекреативни центри: „Ташмајдан”, хала ,,Александар Николић”, Штарк арена, Хала спортова ,,Ранко Жеравица”, КСЦ „Пинки”, затим спортско-рекреативни центри „Врачар”, „Жарково” и спортске хале у Младеновцу и Лазаревцу.

ТОБ ће доделити заштитну опрему хостелима у Београду, приватним смештајним капацитетима, ауто-камповима, као и јавним службама које одржавају простор и површине у којима се крећу туристи или се приређују специфични програми за туристе: јавна комунална предузећа: „Градске пијаце”, „Зеленило – Београд”, „Градска чистоћа”.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Вакцинација осетљивих категорија један од приоритета имунизације

Следећа вест

Поводом Дана града Бањалуке, градоначелник Радојичић у посети Рeпублици Српској

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *