Стартовала Међународна бициклистичка трка Београд–Бањалука

Нема коментара Share:
Стартовала Међународна бициклистичка трка Београд–Бањалука

22.04.2021.
Заменик градоначелника Београда Горан Весић присуствовао је на Тргу републике старту Међународне бициклистичке трке Београд–Бањалука. Почетку трке су присуствовали и директор трке Београд–Бањалука Владимир Куваља, градоначелник Приједора Далибор Павловић, шеф представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић, градоначелник Бијељине Љубиша Петровић, оснивач трке Београд–Бањалука Тихомир Куваља и председник Бициклистичког савеза Србије Радомир Павловић.

Весић је овом приликом истакао да Београд годишње организује много спортских догађаја али да је трка између Београда и Бањалуке најдражи спортски догађај.

– Најдражи је јер спаја један народ који живи у две државе и два братска града, али и зато што уједињује спортисте читавог Балкана, а не само из Србије и Републике Српске. Задовољан сам што 15. пут имамо Међународну трку Београд–Бањалука и тиме показујемо да смо заједно и у спорту и животу, као и у свим другим областима – рекао је Весић.

Весић је свим такмичарима пожелео успешну трку и захвалио организаторима, а пре свега бициклистичким савезима Србије и Републике Српске, односно Босне и Херцеговине.

– На тај начин показујемо да заједнички можемо да организујемо лепе спортске догађаје који сведоче о заједништву једног народа. Такође, показујемо да можемо функционисати заједно без обзира на то где живимо – рекао је Весић.

Директор трке Београд–Бањалука Владимир Куваља истакао је да у свакој организацији има турбуленција, али да су успели да организују ову трку захваљујући подршци Града Београда.

– Србија и Београд су нам омогућили да се вакцинишу како спортисти из Републике Српске тако и из Републике Северне Македоније и захваљујући томе налазимо се данас овде. Трка Београд–Бањалука стартује данас по 15. пут, а прва етапа подразумева руту од Београда до Шапца, а друга руту од Обреновца до Бијељине, где гранични прелаз без заустављања прелазимо. Трећа етапа обухвата руту од Бијељине до Власенице, а потом се селимо за град Приједор који је први пут ове године домаћин трке Београд–Бањалука. Амбасадор Босне и Херцеговине у Северној Mакедонији Драган Јаћимовић је заједно са градоначелником Приједора Далибором Павловићем омогућио да се реализује ова етапа. Последња етапа је из Градишке до Бањалуке – рекао је Куваља.

Градоначелник Приједора Далибор Павловић изразио је задовољство што је Приједор први пут после 15 година домаћин последње етапе овако престижне трке.

– Поносни смо што смо део сарадње између Републике Српске и Србије, а ова трка повезаће Приједор и Београд и у наредном периоду – рекао је Павловић и пожелео срећу учесницима трке.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Међународни пливачки митинг на базену Спортског центра 25. мај – „Милан Гале Мушкатировић”

Следећа вест

Градско првенство у рукомету за ученике и ученице основних и средњих школа

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *