Весић: За три године сва такси возила у Београду у белој боји

Нема коментара Share:

23.04.2021.
Градско веће усвојило је јуче Одлуку о изменама и допунама Одлуке о такси превозу којом се предвиђа да сва такси возила која раде на територији града Београда буду у обавезној белој боји, рекао је Горан Весић, заменик градоначелника Београда.

Гостујући у јутарњем програму Студија Б рекао је да ће се о овој одлуци изјашњавати одборници Скупштине Града Београда на седници која ће бити одржана 29. априла.

Измена се односи на обавезну белу боју такси возила и на усаглашавање одредби ове одлуке са одредбама Закона о превозу путника у друмском саобраћају, како би одлука била усвојена на седници Скупштине Града Београда заказаној за 29. април.

– Изменама и допунама Одлуке о такси превозу предвиђено је да рок за усклађивање боје возила буде три године од дана ступања на снагу ове одлуке. Прелазни период од годину дана важиће за такси превознике који возила буду набављали из сопствених средстава, од тренутка важења ове одлуке. Возила која такси превозници набављају путем субвенције Владе Републике Србије морају одмах да буду беле боје. Желимо да београдски таксисти имају добре аутомобиле, да грађанима пружају најбољу услугу и да посао таксисте постане цењено занимање – рекао је Весић и додао да је увођење беле боје први корак ка уређењу обе области у складу са најбољим европским искуствима.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

За малишане са Врачара додатних 130 места у вртићима

Следећа вест

Весић: Настављамо да улажемо у младе таленте

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *