Радојичић: Данас отварамо нову зграду Амбасаде Немачке и настављамо заједничку сарадњу

Нема коментара Share:

23.04.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић данас је присуствовао отварању нове зграде Амбасаде Савезне Републике Немачке. Поред њега, врпцу су свечано пресекли министар спољних послова Немачке Хајко Мас, амбасадор Немачке у Србији Томас Шиб, министар спољних послова Републике Србије Никола Селаковић, председник Народне скупштине Републике Србије Ивица Дачић и министарка за европске интеграције Републике Србије Јадранка Јоксимовић.

– Ова изузетно импресивна грађевина доприноси модренијем изгледу Улице кнеза Милоша. Потврда изузетно добрих односа Србије и Немачке је и одлука да управо у Београду, као средишту региона, буде изграђена нова зграда амбасаде. Сарадња Града Београда и различитих немачких организација које имамо у Београду је изванредна и ми је заједнички снагама континуирано унапређујемо – казао је градоначелник Радојичић.

Он је истакао да је Томас Шиб, домаћин церемоније званичног отварања нове зграде немачке амбасаде, угледне званице провео кроз ново здање амбасаде и говорио о поједним детаљима који су значајни у архитектонском смислу и који су симбол сарадње Немачке и Србије.

– Често понављам да је Београд модеран град који се интензивно развија и гради. Због тога се радујем што сам данас у овом прелепом здању које значајно доприноси слици Београда као града будућности – закључио је први човек престонице.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић: Никада не смемо заборавити погибију 16 недужних људи у бомбардовању РТС-a пре 22 године

Следећа вест

Превентивна акција из безбедности саобраћаја

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *