Радојичић: Београд ће Милоша Шобајића памтити као несебичног уметника раскошног талента, који је живео да би стварао

Нема коментара Share:

24.04.2021.
Са тугом сам примио вест да је Милош Шобајић, један од најзначајнијих савремених српских сликара, Београђанин и београдски ђак, преминуо од последица болести која нас је већ коштала превише живота, изјавио је градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић.

Он је додао да је Милош Шобајић био космополита чије импозантно дело надилази оквире националног и локалног и нагласио да је Шобајић, ипак, изабрао да после деценија проведених у светском центру ликовне уметности – Паризу, своје последње, ништа мање креативне године проведе кући, у свом Београду.

– Дела Милоша Шобајића заступљена су у сталним поставкама десетина светских музеја. Ипак, према личном признању, остао је увек онај исти, смели и радознали младић који је отишао у велики свет да постане велики сликар – казао је Радојичић. 

Градоначелник је нагласио да је сликар Милош Шобајић био посебно великодушан према Београду, јер је недавно донирао читаве збирке својих слика родном граду.

– Београд ће га памтити као несебичног уметника раскошног талента, који је живео да би стварао – закључио је градоначелник Радојичић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Град Београд ће расписати конкурс за донације за куповину бицикала домаће производње

Следећа вест

Јубилеј Савеза самосталних синдиката Београда обележен садњом у акцији „Дрво за мој Београд”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *