Градоначелник Радојичић уручио прву награду за најбољу фотографију на конкурсу „Нико као мој Београд”

Нема коментара Share:

26.04.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић присуствовао је данас додели награда за најбоље фотографије на конкурсу „Нико као мој Београд” у организацији Културног центра Чукарица. 

Догађају је присуствовао председник општине Чукарица Срђан Коларић, као и директор КЦ „Чукарица” Миодраг Ракочевић. 

Радојичић је истакао да је на конкурс пристигло 237 фотографија од 35 аутора, те да је стручни жири изабрао најбоље. 

– Оваквим конкурсима и пројектима афирмишемо ову уметност која није резервисана искључиво за „школоване уметнике”, већ за све грађане. На тај начин промовишемо идеју и охрабрујемо све Београђане да се осмеле и покажу своја уметничка дела, иако иза њих не стоји диплома неког уметничког факултета. Овакве акције су спонтане и искрене, а пружају увид у свакодневни поглед на град из угла грађана. То је посебна димензија Београда, јер је наш град предиван у сваком погледу, а нарочито у тренуцима када уметничко око препозна ситуацију или предео – рекао је Радојичић.

Он је нагласио да му је посебно драго да је читава церемонија протекла у спонтаном и искреном тону, што, како је рекао, овакве догађаје чини посебно лепим. 

– Захваљујем председнику општине Чукарица и директору КЦ „Чукарица” на овој иницијативи и спровођењу идеје у дело. Ово је једна од многих манифестација које су започете у оквиру „Дана Београда” током којих смо имали заиста велике догађаје са пуно учесника, али и мале локалне акције које су покренуле општине и њихове институције. На тај начин сви дајемо допринос да живимо и доживљавамо уметност на хуманији начин. Уметност и култура нас зближавају и чине бољим – додао је Радојичић. 

Градоначелник је Тијани Лубури, ауторки победничке фотографије, уручио прву награду, док је друга награда припала Милану Радовићу. 

Председник општине Чукарица Срђан Коларић је рекао да Чукарица препознаје значај културе и зато сваке године одржава велики број манифестација.

– Улагање у културу је улагање у будућност. Поред сталних манифестација, настојимо да сваке године покренемо нове. Културни центар Чукарица, Галерија „73” и Галерија „Сања” у Сремчици само су нека од места где Општина Чукарица одржава културне манифестације. Пре три године основали смо и Позориште „Театар на Брду” које је веома популарно. Тренутно радимо на реконструкцији зграде из 1840. године у Жаркову, у којој се својевремено налазила стара школа, а где ће се у будућности налазити Музеј Чукарице и Жаркова – рекао је Коларић.  

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Посета београдским излетиштима и одговорно понашање у природи

Следећа вест

Радојичић: У току је чишћење терена и демонтажа авио-бомбе из Другог светског рата пронађене на Бановом брду

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *