Весић: Завршен пут Бољевци–Обреновац, градимо канализацију у насељима Миљаковац и Међулужје и водовод у Араповцу

Нема коментара Share:

06.06.2021.
Град Београд је завршио изградњу државног пута Бољевци–Обреновац, дужине 7,3 километра. Вредност ових радова је 151 милион динара, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић гостујући у јутарњем програму ТВ Пинк. 

– Граде се обилазнице око Београда, ауто-путеви и друге важне саобраћајнице, али не заборављамо ни мање путеве који не спадају у прву категорију, као што је овај који повезује Сурчин и Обреновац. Овај пут је посебно значајан за ђаке из Сурчина који похађају обреновачке средње школе – рекао је Весић. 

Он је додао да је Град Београд уредио трг у насељу Бољевци, а да се сада уређују и тргови у Добановцима и Јакову. 

– Завршена је реконструкција вртића у центру Сурчина за 300 малишана, као и у Бољевцима за око 100 најмлађих. Изградили смо фискултурне сале у Бечмену и Бољевицма, радимо амбуланту у Петровчићу, уредили смо сале у домовима културе у Добановцима, Бољевцима и Јакову, а наредних дана расписује се тендер за изградњу фискултурне сале у Добановцима. На крају, Сурчин брзо добија још једну фабрику за прераду хране – рекао је Весић. 

Весић је рекао да је Град Београд расписао тендер за изградњу канализационе мреже у насељу Миљаковац у градској општини Раковица, напоменувши да вредност радова износи око 110 милиона динара. 

– Градимо више од пет километара канализације само у првој фази, што сам обећао грађанима прошле године када смо разговарали о проблемима насеља. Поред тога, пре неколико месеци одређен је извођач који ће пројектовати и изградити нови вртић у овом насељу – један од оних из пројекта Града Београда под називом „25 вртића за три године” – рекао је заменик градоначелника Београда.

Он је подсетио да је истовремено почела прва фаза – изградња секундарне канализационе мреже, дужине пет километара, у насељу Међулужје у градској општини Младеновац.  

– Када се заврши изградња ове канализације, биће прикључена на постројење за прераду отпадних вода које ових дана завршавамо и у коме ће се прерађивати отпадне воде које ће се у чистом облику враћати у природу. За другу фазу секундарне канализације у Међулужју, дужине 2,5 километара, тендер расписујемо до краја јуна а радови почињу на јесен – рекао је Весић. 

Он је прецизирао да је укупна вредност свих радова у насељу Међулужје више од 180 милиона динара и додао да ће се и у Младеновцу изградити нови вртић према пројекту Града „25 вртића за три године”.

Весић је рекао да је Град у петак расписао тендер за изградњу Железничке улице у Лазаревцу, уз напомену да се централни трг у Лазаревцу уређује како би био завршен за Дан општине Лазаревац 28. јуна, као и да ће почетком јула бити расписан тендер за изградњу водоводне мреже у насељима Араповац и Миросаљцима у Лазаревцу.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Систем социјалне заштите на располагању корисницима за пријаву за новчану помоћ

Следећа вест

Град Београд примењује стратешка документа у заштити животне средине

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *