Систем социјалне заштите на располагању корисницима за пријаву за новчану помоћ

Нема коментара Share:

07.06.2021.
Градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић изјавила је током укључења за ТВ Прва да је свим корисницима услуга система социјалне заштите на располагању помоћ око пријаве за новчану помоћ од 3.000 динара, која је намењена свим вакцинисаним грађанима. 

Она је истакла да су све надлежне институције од почетка пријављивања грађана за новчани износ од 3.000 динара посебну пажњу посветиле корисницима социјалне помоћи, којих према подацима Градског центра за социјални рад има близу 17.000, од тога око 10.000 старијих од 18 година који могу да се пријаве за ову врсту новчане подршке. 

– Свима је понуђена помоћ у процесу пријављивања, јер морамо да мислимо на људе који можда немају приступ интернету, спречени су због других разлога или не знају како да се пријаве. У току претходне седмице велики број људи контактирао је центре за социјални рад и могу да кажем да смо после дугог времена успели да добијемо апсолутно поверење корисника који су у константној комуникацији са надлежним установама. Чак и када је у питању новчана помоћ попут ових 3.000 динара за вакцинацију, односно помоћ коју не исплаћују установе социјалне заштите, корисници се могу информисати преко центара за социјални рад где су им запослени увек на услузи – рекла је Наташа Станисављевић. 

Према њеним речима, преко координатора за ромска питања и градских општина надлежни су обилазили неформална насеља где махом живе припадници ромске националне мањине, како би пријава за новчану помоћ свим вакцинисаним грађанима била максимално олакшана.  

– Систем социјалне заштите је на располагању свим корисницима – поручила је Наташа Станисављевић.  

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Инспекција данас излази на градилиште у Блоку 37

Следећа вест

Весић: Завршен пут Бољевци–Обреновац, градимо канализацију у насељима Миљаковац и Међулужје и водовод у Араповцу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *