„Скадарлијска променада” ове суботе у београдској боемској четврти

Нема коментара Share:

06.07.2021.
У славној боемској четврти Београда, чувеној Скадарлији, у суботу, 10. јула, биће одржана „Скадарлијска променада”, својеврсна ревија уметника, поезије, дамских шешира и музике. Организатори манифестације су Туристичка организација Београда и Удружење љубитеља Скадарлије.

Програм ће почети музичким наступом Марка Миловановића на гитари. Београђани и гости Београда имаће част да чују оперске диве Јадранку Јовановић и Маријану Шовран и да уживају у програму у ком ће наступити глумац Мики Дамјановић, глумица Љиљана Јакшић и песник Марко Милошевић.

„Скадарлијском променадом” ће прошетати Павел Сурови у дивној кисачкој свадбеној ношњи са актуелном мис туризма Србије, топ моделом Европе, као и манекени и модели компаније „Мис Ју” који ће носити ручно рађене шешире модне куће „Раде” и шешире које је креирала дизајнерка Мирјана Жегарац.

Лазар Шећеровић ће говорити о етикецији и правилима ношења шешира. Изложбу шешира из збирке за примењену уметност ће представити Музеј града Београда. Удружење жена Срема, Баната и Бачке, амбасадори мултикултуралности Војводине који од најранијих времена чувају обичаје својих народа од заборава кроз различите манифестације, укључујући и „Скадарлијску променаду”, представиће своје радове већ од 15 часова.

Боемску атмосферу „Скадарлијске променаде” обогатиће сплет староградских и народних песама које ће извести Весна Илић и Биљана Петковић, вокалне солисткиње РТС-а и Радио Београда. Програм ће водити млада глумица Андреа Ржаничанин.

Главни програм почиње у 18.30 часова.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Почела реконструкција улица у Реснику и на Петловом брду

Следећа вест

Почели радови на комплетној реконструкцији Светотројчине улице у Земуну

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *