Весић угостио српску децу из региона

Нема коментара Share:

07.07.2021.
Заменик градоначелника Горан Весић угостио је данас у Старом двору српску децу из региона, учеснике првог Летњег кампа у Београду.

Весић је истакао да је Београд главни град свих Срба, где год живели. Подсетио је да се у Београду налазе најзначајније институције српског народа, одакле се води рачуна о свим Србима у свету.

– Децо, имаћете прилику да упознате Београд који није само главни град Србије. Београд је највећи град на Балкану, али није велик само по броју становника или грађевина већ и по својој души. Тренутно сте у згради Старог двора која говори о величини и снази Србије, али свакако треба да видите и Храм Светог Саве, Председништво Републике Србије, као и друге градове по Србији – навео је Весић.

Поручио је учесницима Летњег кампа да имају на уму да је Београд увек уз њих, те да чувају српски језик и културу без обзира на то где живели. Весић је с децом обишао Стари двор и упознао их са историјом тог здања дугом 137 година.

Народна посланица Сања Лакић упутила је деци добродошлицу у Београд. Подсетила их је да ће до петка бити у прилици да се упознају са српском културом и историјом.

– Београд је главни град за свако дете које живи у Републици Србији, али и за све вас који сте из Гламоча, Ислама Грчког или Дрвара. Радујем се што сте учесници првог Летњег кампа за српску децу који се организује у Београду и надам се да ће одржавање овог кампа постати традиционално – навела је Лакићева, захваливши на организацији кампа заменику градоначелника Горану Весићу и директору Фонда за избегла, расељена лица и сарадњу са Србима у региону Душку Ћурилу.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

„Еко-патроле” настављају уређење зелених површина у Земуну

Следећа вест

Весић: Обезбеђење нема право да легитимише путнике, већ само да штити контролоре

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *