Градоначелник Радојичић: Опрема најновије генерације у Специјалној болници „Свети Сава”

Нема коментара Share:

07.07.2021.
Председник Србије Александар Вучић, министар здравља Златибор Лончар, градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић и заменик градоначелника Горан Весић данас су посетили нову ангио салу за неуроинтервенције у Специјалној болници за цереброваскуларне болести „Свети Сава”.

– Поносан сам на то што смо успели да набавимо тако важну, вредну машину најновије генерације за наше људе. То помаже пацијентима и лекарима. Ову машину, коју сте данас видели, нико на простору бивше Југославије нема, постоји само у Бечу и Истанбулу и зато вам честитам.  Помаже да се избегне инвалидитет, добијамо на брзини и квалитету слике и могуће је помоћи већем броју пацијената – рекао је председник Вучић.

За нову салу за неуроинтервенције у овој здравственој установи, која се налази у систему здравства Града Београда и Републике Србије, Министарство здравља је издвојило износ од 135 милиона динара.

– Радује ме што Република Србија и председник Вучић лично препознају значај снажног здравственог система и потребе да квалитетан и стручан кадар задржимо у Србији. Овакве инвестиције управо су потврда да је стратегија наше државе на овом плану одлична и да даје резултате – истакао је градоначелник Радојичић. 

Планирано је да до краја године Република Србија издвоји додатна средства за куповину нових уређаја, што ће лекарима омогућити да помоћу најсавременије медицинске опреме, уз велику стручност наших медицинских радника, на најефикаснији начин лече људе из целе Србије.

– Заиста сам импресиониран новом ангио салом. У њој се налазе две рендгенске цеви, што је најновија технологија која омогућава драстично смањење зрачења пацијената и особља у сали. Поред тога, омогућава истовремено снимање у реалном времену у две пројекције. Ово је врхунска опрема на коју би биле поносне болнице и у много богатијим земљама. Хвала држави Србији на континуираном старању о здрављу свих људи у нашој земљи – закључио је градоначелник Београда.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић: Настављамо богату традицију Колективног венчања дугу 22 године

Следећа вест

Весић: Нова фасада и боља енергетска ефикасност зграде Старог ДИФ-а

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *