Радојичић: Настављамо богату традицију Колективног венчања дугу 22 године

Нема коментара Share:

07.07.2021.
Традиционално Колективно венчање на платоу испред Старог двора одржаће се 18. јула, подсетио је данас градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић у изјави за ТВ „Вести” канала Пинк. 

– Младенци ће се окупити у девет сати испред „Комбанк дворане” и потом у свечаној шетњи упутити ка платоу испред Старог двора где ће почети богат програм ове манифестације. После 22 године једне лепе традиције корона вирус нас је спречио прошле године да одржимо ову манифестацију, а то је разлог више да се ове године заједно радујемо Колективном венчању и надам се да ће бити доста парова, како из Београда и Србије тако и из читавог региона – казао је Радојичић.

Он је истакао да је паровима обезбеђен низ погодности, од бесплатних венчаница, до других прикладних поклона и пропратних детаља, те да Град Београд из године у годину подржава манифестацију, и да ће тако бити и ове. 

– Биће ми велико задовољство да кумујем младенцима. Брак је основна ћелија друштва и вредности које  промовишемо кроз ову манифестацију су веома важне за све нас. Побољшање демографских прилика је веома важно за све нас, а кроз ову форму промовисања брака и подржавањем младенаца дајемо свој допринос – казао је градоначелник.

Радојичић је подсетио да је Град Београд и ове године као вид подршке обезбедио 30 милиона динара, како би се омогућио нови покушај вантелесне оплодње у случајевима секундарног стерилитета.

– Ради се о паровима који имају једно дете, а жене су млађе од 42 године. Кроз ову помоћ парови, уколико у временском року од четири године нису успели да добију друго дете, добијају могућност вантелесне оплодње – рекао је Радојичић, пожелевши младенцима да им предстојеће Kолективно венчање, 18. јула, остане у најлепшем сећању.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић: Сузбијамо комарце и превентивно утичемо на њихову бројност

Следећа вест

Градоначелник Радојичић: Опрема најновије генерације у Специјалној болници „Свети Сава”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *