Бесплатне еколошке пешачке туре на Великом ратном острву

Нема коментара Share:

03.08.2021.
Градска општина Земун наставља са пројектима који промовишу Земун као природну оазу и срце еколошког туризма Београда, саопштавају из ове општине.

Током августа грађани ће бити у прилици да уживају у занимљивостима које пружа Велико ратно острво као нетакнути бисер природе, Дунавска ада на ушћу Саве у Дунав и заштићено природно добро, површине 211,38 хектара.

У пратњи водича из Градске општине Земун, у току бесплатне пешачке еко-шетње посетиоци ће бити упознати са историјатом острва, режимима заштите, разноврсним биљним и животињским светом острва, а посебно са аутохтоним и угроженим врстама, специфичностима, али и опасностима које прете од загађења животне средине, уношења инвазивних врста, претераног коришћења, урбанизације… 

У Зеленом амфитеатру ће се након двосатне шетње „стазом здравља” у оквиру друге зоне заштите на острву дискутовати о заштити природе и природним вредностима острва и реализовати шаљиви еко-квиз и еко-радионице за децу. 

Туре ће се одржавати средом и суботом, са почетком у 9 часова и трајаће три сата. Први термин је 3. август, а последњи 31. август 2021. године. Предвиђено је да место окупљања буде на изласку са понтонског моста на плажи „Лидо”, а потребно је понети флашицу воде, шешир или качкет и удобну обућу. 

Пријава – Тања Кукобат, телефон 069/2132-010, tanja.kukobat@zemun.rs.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Градоначелник Радојичић на завршној вечери 53. Грочанских свечаности: Гроцка, српска Тоскана

Следећа вест

Весић: Сутра се расписује тендер за реконструкцију Музеја града Београда

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *