Весић: Унапређујемо Комуналну милицију и комунални ред у Београду

Нема коментара Share:

02.09.2021.
Заменик градоначелника Горан Весић уручио је данас у Свечаној сали Старог двора решења о пријему у радни однос 87 комуналних милиционара.

Весић је истакао да Град Београд тренутно има 394 комунална милиционара којима ће се прикључити још 45 људи који су тренутно на обуци.

Најавио је до краја године расписивање конкурса за нових 150 милиционара, додавши да је 15 комуналних милиционара у претходном периоду отпуштено из службе јер се нису понашали на адекватан начин.

– Циљ нам је јачање најбитније службе за увођење комуналног реда у граду. Такође, поред нових људи, улагаћемо и у нову опрему. Од јесени ће припадници Комуналне милиције добити нове униформе далеко боље и квалитетније од постојеће. Оснивамо такође и нове станице Комуналне милиције – најавио је Весић и додао да ће Комунална милиција ове године добити и речни патролни чамац.

Весић је новим комуналним милиционарима поручио да ће радити специфичан посао.

– Налазићете се у различитим ситуацијама у којима морате да покажете висок степен толеранције. Без обзира на непријатне ситуације, треба да имате на уму да представљате Град Београд и закон. Већина грађанки и грађана жели да у граду влада комунални ред – казао је Весић.

Он је подсетио да се континуирано повећавају надлежности Комуналне милиције.

– Од уторка ћете добити нову надлежност за контролу дозвољеног емитовања музике у баштама угоститељских објеката. Ускоро и мераче буке. Важно је да уводите комунални ред, да будете присутни на терену и на услузи грађанима – навео је заменик градоначелника.

Секретар за послове комуналне милиције Иван Дивац је истакао да је циљ да се створи респектабилна служба на услузи грађанима Београда.

Он је подсетио да се данас у службу прима друга класа од 2018. године, а укупно 13. од оснивања Комуналне милиције.

– Верујем да ћете радити на част и понос себе и својих породица, као и на понос Града Београда. Верујем да ћете допринети реформи Комуналне милиције, која је започета пре три године, те доказати да смо служба која заслужује поверење грађана и Градске управе – указао је Дивац.

Догађају је присуствовао помоћник градоначелника Андреја Младеновић и руководилац Сектора за унутрашњу контролу Комуналне милиције Ранко Шекуларац.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Градоначелник Радојичић: Настављамо братску сарадњу с Бијељином

Следећа вест

Снимање попуњености возила на линијама јавног линијског превоза

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *